Díky hruškám, hroznovému vínu i švestkám má pokrm nasládlou chuť, což vyvažuje zemitější chuť jater. Díky kroupám je i v nádivce do čeho kousnout, ale pokud nemáte tyto obiloviny v lásce, můžete použít vařenou rýži nebo ještě jemnější kostičky bílého pečiva. Tohle pečené kuře budete k nedělnímu obědu během podzimních měsíců pect zas a znova.
Suroviny
Na nádivku
Na kuře
Na recept
- Energie 3242 kcal
- Bílkoviny 136 g
- Sacharidy 279 g
- Tuky 167 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/10
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/10
Říjnové číslo Apetitu se už tradičně zaměřuje na českou kuchyni. České číslo jsme se rozhodli tentokrát pojmout trochu jinak a zaměřili jsme se především na recepty z lokálních surovin. V říjnovém Apetitu najdete recepty nejen na tradiční česká jídla, ale i na ta moderní ze surovin, které tvoří základ našich domácích zásob. Těšit se tedy můžete na klasické i originální recepty z hub či brambor, jídla z poslední domácí sklizně cukety, lilku či rajčat a dezerty plné ořechů. Marek Raditsch vás ve škole vaření naučí dokonalý steak s topinambury a my vás pro změnu provedeme přípravou poctivých knedlíků. Připravili jsme i pět variací na téma pečené kuře – oblíbený nedělní oběd je zahalený do bylinkového, kořeněného či citrusového kabátku. Sepsali jsme pro vás také praktický jídelníček na celý týden a přidali ještě ochutnávku zbrusu nové Kuchařky pro začátečníky. Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 15. 9. 2022. Apetit, napsáno s chutí.