Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
5,0 (7x)
9. 10. 2017
Dýňová kaše s klobásou & jeřabinami


Velmi snadné
< 30 min
5,0 (7x)

Jeřabiny jsou jedlé v podstatě všechny, nejen pěstované moravské sladkoplodé. Pokud jde o plané druhy, je dobré nechat plody projít mrazem – když se o to nepostarají první mrazíky, natrhejte je a před zpracováním dejte asi na 12 hodin do mrazáku. Díky tomu ztratí mírně na trpkosti a budou lépe stravitelné, obdobný účinek má rovněž sušení a tepelná úprava.  


Nezhasínat obrazovku
Pro 2-3 osoby
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 2-3 osoby
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2718 kcal
  • Bílkoviny 88 g
  • Sacharidy 435 g
  • Tuky 137 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2016/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(7 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2016/10

Říjnové vydání je jako vždy věnováno české kuchyni, tentokrát ve svěžím a vtipném provedení, a obsahuje všechny chutě a vůně, na které se na podzim těšíme! A je nabité lahodnými nápady od titulní strany až po sladkou tečku na konec. Vyzkoušejte některý z našich hřejivých sezonních receptů. Podzim je totiž v plném proudu a vy jistě oceníte poctivá zemitější jídla z bohatých darů zahrad, lesů, dvorů, sadů i vinohradů! Vydejte se s námi na ryby, slibujeme, že nebudete litovat! Nebo až se budete vracet z lesa s naditým košíkem, nemusíte dlouze přemýšlet, jak s houbovým úlovkem naložit, protože i s houbami si víme rady a rádi se o nápady podělíme! A věřte, že nejklasičtější česká klasika coby moderní streetfood v podání blogerky Koko vás bude neskutečně bavit! I Hana Michopulu a Hanka Zemanová přispěli svou "troškou do mlýna" osobitým pojetím tradičních surovin a receptů. Všechno sladce završují dezerty z první republiky, poctivý frgál s tvarohem, povidly a mandlemi a naprosto dokonalý makový pudink. Apetit, napsáno s chutí.