2016/10
2016/10
Říjnové vydání je jako vždy věnováno české kuchyni, tentokrát ve svěžím a vtipném provedení, a obsahuje všechny chutě a vůně, na které se na podzim těšíme! A je nabité lahodnými nápady od titulní strany až po sladkou tečku na konec. Vyzkoušejte některý z našich hřejivých sezonních receptů. Podzim je totiž v plném proudu a vy jistě oceníte poctivá zemitější jídla z bohatých darů zahrad, lesů, dvorů, sadů i vinohradů! Vydejte se s námi na ryby, slibujeme, že nebudete litovat! Nebo až se budete vracet z lesa s naditým košíkem, nemusíte dlouze přemýšlet, jak s houbovým úlovkem naložit, protože i s houbami si víme rady a rádi se o nápady podělíme! A věřte, že nejklasičtější česká klasika coby moderní streetfood v podání blogerky Koko vás bude neskutečně bavit! I Hana Michopulu a Hanka Zemanová přispěli svou "troškou do mlýna" osobitým pojetím tradičních surovin a receptů. Všechno sladce završují dezerty z první republiky, poctivý frgál s tvarohem, povidly a mandlemi a naprosto dokonalý makový pudink.
Apetit, napsáno s chutí.
Čokoládovo-cuketové bochánky
Ryba na víně se zeleninou
Kulajda à la ruské vejce
Rýžový salát à la děda Houser
Houby ve sladkokyselém nálevu
Smetanová polévka s houbovo-šalvějovými nočky
Košíčky s hrozny, ořechy a modrým sýrem
Ovesná kaše se švestkami ze Sisters
Bramborák s cuketou a čerstvou majoránkou
Macaroni and cheese
Těstovinový salát s jablky, sýrem a špenátem
Makový pudink
Houbový tatarák
Dvojctihodný koláč s tvarohovou náplní
Fazolačka à la chili con carne
Svíčková jako burger
Chlebíček à la španělský ptáček
Kapr v pivní omáčce se smetanou a žampiony
Srbské kapří balíčky se zeleninou
Polévka s kaprem
Křehký koláč s kaprem a bylinkami
Kapr pečený na slanině a šťouchaných bramborách
Slezský bigos
Špenátová žemlovka s uzeným masem
Bagety s česnekovými řízečky a fenyklovým salátem
Dýňová kaše s klobásou & jeřabinami
Květák zapečený s modrým sýrem
Nádivka na způsob krkonošského hubníku
Houbové ragú podle Kitchen story
Brambory přelité smetanou s ořechy
Česnekový králík
Bůček s bramborami, zeleninou a jablky
Koprovka s lososem
Burrito s rýží a uzeným kuřetem
