Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,8 (32x)
18. 7. 2014
Zelná polévka
Apetit
Zelná polévka
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
4,8 (32x)

Zelí je základem, doplňkem i přílohou klasické české kuchyně. Okoření, ochutí a dotáhne i ta nejobyčejnější jídla. Třeba jako tuto zelnou polévku z kysaného zelí, kterou jsme stylově naservírovali do zelného listu. Pokud teprve plánujete vyzkoušet tento recept, připravte si domácí kysané zelí a uvidíte, že díky němu zelňačka dostane ten správný říz.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 314.75 kcal
  • Bílkoviny 8.25 g
  • Sacharidy 17.5 g
  • Tuky 23.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2008/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,8/5

Hodnocení receptu

4,8/5
(32 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2008/10

Říjen 2008

Související články

shutterstock_246871069.webp

Jak se jedlo za Gottwalda? Chléb na příděl, fronty na máslo a vynalézavost, která zachraňovala stůl

V poválečném Československu znamenal nákup potravin často boj, trpělivost i vynalézavost. Chléb se vydával na lístky, na máslo se čekalo v dlouhých frontách a kousek masa patřil mezi sváteční lahůdky. V běžném jídelníčku hrály prim brambory, luštěniny a skromné porce zeleniny, zatímco kuře na talíři působilo skoro jako malý zázrak. Venkov si pomáhal domácím chovem a zahrádkami, ve městech se zase rozvíjel černý trh. Strava byla jednoduchá a jednotvárná, přesto dokládala schopnost lidí využít dostupné suroviny na maximum.