Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
3,5 (37x)
6. 10. 2016
Základní bramborové těsto
Apetit
Základní bramborové těsto
Apetit


Snadné
< 60 min
3,5 (37x)

Bramborové těsto je tradiční, jednoduché a tak univerzální! Z jednoho a téhož bramborového těsta připravíte knedlíky, šišky, placičky, ovocné knedlíky, ale i dezerty a sladká jídla, na která je naše národní kuchyně právem pyšná. Pusťte se do něj s námi! Naučíme vás základní bramborové těsto a přidáme hned 4 sladké nápady, jak ho využít (viz Související recepty).


Nezhasínat obrazovku
Pro 4-6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4-6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2120 kcal
  • Bílkoviny 69 g
  • Sacharidy 349 g
  • Tuky 45 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,5/5

Hodnocení receptu

3,5/5
(37 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Bramborové knedlíky - základní recept

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2015/10

Svíčková, ta pravá, jediná, a moje... Anebo taky vaše, a úplně jiná! Na náš národní poklad jeden jediný správný recept neexistuje. Oslovili jsme proto tři odborníky a získali jsme od nich recepty na svíčkovou klasickou, moderní, a dokonce i v italském stylu.Bramborové těsto je tradiční, jednoduché a tak univerzální! Z jednoho a téhož těsta připravíte knedlíky, šišky, placičky i dezerty a sladká jídla, na které je naše národní kuchyně právě pyšná.Ochutnejte hvězdy podzimu! Jablka, hrušky, ořechy a kaštany – to jsou poklady říjnové kuchyně. V našich receptech vás znovu překvapí a uchvátí.

Související články

shutterstock_2462123559.webp

Už žádné měkké hranolky! Mýty o lžičce mouky i skutečné tipy od profíků, díky kterým si pochutnáte

Nejen na internetu koluje spousta zaručených triků na dokonalé hranolky. Jeden z nich radí přidat do horkého oleje lžíci mouky pro extra křupavost. Zní to zajímavě, ale má to háček. Žádný respektovaný kuchařský web, ať už český, nebo zahraniční, tento postup nedoporučuje. Pojďme se podívat, v čem spočívá skutečné kouzlo zlatavých a křupavých hranolek a proč je fígl s moukou spíše krokem vedle.