Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 75 min
4,3 (49x)
4. 4. 2019
Kváskový mazanec
Apetit
Kváskový mazanec
Apetit


Snadné
< 75 min
4,3 (49x)

„Těžší máslová kvásková těsta potřebují svůj čas. Doby kynutí uvedené v receptu jsou spíš orientační, mazanec může kynout kratší dobu, ale i dvakrát déle. Neukvapte se – nedokynutý kváskový mazanec nemá smysl péct, nepovedl by se,“ varuje Juliana Fischerová alias Maškrtnica. Zkrátka domácí kváskový mazanec ze špaldové mouky potřebuje patřičnou péči, za kterou se vám odvděčí svou bezkonkurenční chutí.


Nezhasínat obrazovku
Na 2 mazance
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 2 mazance

NA ROZKVAS

NA TĚSTO

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 7564 kcal
  • Bílkoviny 208 g
  • Sacharidy 933 g
  • Tuky 318 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(49 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2018/4

Dubnové číslo Apetitu je tu a s ním i spousta nápadů, co dobrého uvařit těm nejmenším nebo jak nechat na talíři zazářit naši hvězdu sezony brokolici. Zasvětíme vás také do tajů práce s kváskem i droždím – s námi hravě zvládnete dokonalý mazanec, chléb s křupavou kůrkou, semínkové bagety i další dozlatova vypečené kousky! Nechybí ani čerstvá porce velikonoční inspirace! Čekají vás originální recepty, které sice pravděpodobně nevyřeší věčnou otázku, zda byla dříve slepice, nebo vejce, zato jsou opravdu skvělé. Mlsné koledníky pak můžete pohostit nezapomenutelnými čokoládovými dezerty nebo luxusními jogurtovými kostkami z dílny Petry Stahlové. Velikonoce budou letos opět neodolatelně lahodné! Apetit, napsáno s chutí.