Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,2 (35x)
24. 3. 2016
Tvarohový koláč s medem


Velmi snadné
> 60 min
4,2 (35x)

Jemná a voňavá směs vanilky, skořice, mandlí a medu... to je ta pravá hřejivá zimní lahoda! Tvarohový koláč s medem pohladí duši i mlsný jazýček. 


Nezhasínat obrazovku
12
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

12

Na krém

Na ozdobení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 373.17 kcal
  • Bílkoviny 9.58 g
  • Sacharidy 40.92 g
  • Tuky 17.58 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(35 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
klara.noskova
13.03.2010 19:31
Koláč je moc dobrý. Možná by nezaškodilo ubrat tochu cukru, protože med to osladí sám o sobě, ale proč si někdy neosladit život...:)
zuzana hogenbuchová profile image
zuzana hogenbuchová
17.12.2009 16:05
Dort všem moc chutnal,ale já byla zklamaná tvarem-byl propaden a ne tak krásně plný jak na obrázku.Může mi někdo poradit,nebo dát typ, kde jsem udělal chybu.děkuji
  profile image
gabinka
03.02.2010 19:08
Už jsem ho několikrát pekla a nejspíš byla chyba v zašlehání bílků (sníh se asi při zamíchávání "rozbil") těsto Vám pak kýchne.
  profile image
Hana T.
27.07.2008 10:40
Včera jsem zkoušela tento koláč poprvé a musím říct, že je vynikající. Do tverohové naplně jsme přidala lžičku mandlové tresti. Jen mi přišel děsně sladký i přes to že jsme dala méně cukru. Příště udělám pouze s medem. Jinak opravdu povedený receptík.
  profile image
Hanka K.
30.05.2008 11:07
Obrázek koláče se mi moc líbil a i recept vypadal skvěle. Pakla jsem ho zatím pouze jednou,ale připadal mi příliš sladký. Příště uberu cukr...
  profile image
sunnynka
18.04.2008 12:52
Koláč byl vynikající, do tvarohu jsem přidala trochu rumové a citronové esence - mohl by se dát i pravý rum a citronová kůra, jen bych trochu ze začátku zvýšila teplotu, nenaběhl mi, jak měl.
  profile image
Alice
20.02.2008 09:09
Recept jsem si trochu upravila - použila jsem méně cukru (dala jsem třtinový), místo medu dala javorový sirup a na ovonění jsem přidala trochu rumu. Koláč vydržel krásně vláčný.
  profile image
dveta
21.02.2008 22:12
tento kolac je fakt super,aj ked cesto je este lepsie na druhy den,ked je odstate.ja som prvykrat nemala mandlove lupienky,tak sme poctivo krajali mandle a bolo to lepsie nez ked som ho druhykrat robila s lupienkami-mandle boli chrumkavejsie
  profile image
Peťula
11.12.2007 17:12
Zdravím všechny! Tento koláč jsem pekla poprvé, chuť byla vynikající, myslím, že se k sobě korpus i tvarohová náplň dobře hodí. Po dopečení byl krásně nadýchaný, ale po vychladnutí "spadl", proto bych chtěla poprosit o radu. Snad to bylo větší formou, moje má průměr asi 27 cm, takže snad zvýšit dávky, nebo koupit menší formu? Nebo něco jiného? Díky moc!
  profile image
Michal
24.11.2007 20:33
zdravim vsechny "pekare", nikdy jsem nic nepekl, ale ted ve 24letech jsem se rozhodl, ze neco upecu a taky upekl. Tvar tedy neni v me podobe tak pekny, ale snad nekdy priste bude:-). Ale jinak je to vyborny dort!

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/2

Únor 2005

Související články

Včela

Nejzkoumanější zvíře na zemi: Jaký by byl svět bez včel?

‚Kdyby zmizely včely, dávám lidstvu čtyři roky.‘ Tohle varování připisují vědci Albertu Einsteinovi a může být docela reálné za situace, kdy by spolu se včelami vyhynuli i další opylovači. Že bychom bez včel měli velmi omezený sortiment jídla, ukázal jeden nedávný projekt.