Crinkles - jednoduše božské! S přehledem obstojí coby vánoční cukroví i jedlý dárek na poslední chvíli. Pokud milujete čokoládu, pak si recept na popraskané sušenky určitě zapište, protože je vám rušíme za to, že u jedné várky nezůstanete. Příprava crinkles je navíc tak snadná, že vám s ní mohou pomoci i děti.
Videorecept
Suroviny
Na recept
- Energie 3178 kcal
- Bílkoviny 57 g
- Sacharidy 371 g
- Tuky 150 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2013/9
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2013/9
Snídaně & svačinyDezerty babího létaJídla z mrazákuVzpomínky na prázdniny
Komentáře
uplne fantasticke priam pre milovnikov cokolady :)
Dobry vecer, je cas adventu a snad kazdaúy, pece. Chystam se delat opet tradicni skvelou vanockua a ta uplne nej nej nej osvedcena byla vydana, ci otistena v cisle 12/2006, ta vsak na zdejsim portalu neni, bohuzel, protoze je uplne nejlepsi, dalsi co byly uvedeny, nejsou tak skvele…. Krasne svatky vsem!!!
Mám na tyto sušenky ještě jiný recept, pouze se 60g cukru. Stačí :-)
Neměla jsem doma 2 čokolády, tak jsem dala jen jednu a sušenky byly výborné, skoro lepší. Takže už dávám jen 100g. Peču je jako dárek a vždycky mají úspěch.
Jsou výborné. Jen ty kuličky je třeba dělat opravdu malé, nám tak vyšla spíše větší kolečka. Ale zaprášilo se po nich i tak !
Dobrý večer, prosím poraďte mi, jak tyto sušenky skladovat, když je chci udělat v předstihu? A jak dlouho se mohou skladovat? Děkuji za odpověď. Fialová
Milá Katko, sušenky uchovávejte v suchu – třeba v plastových či plechových krabicích vyložených ubrouskem. Držte je stranou od všeho příliš aromatického (jako například uzenin), aby vám nenačichly. Takto vydrží velmi dlouho, protože neobsahují žádné vlhké suroviny. Nejspíš ale začnou brzy tvrdnout.
Milá Jano, děkuji mnohokrát za Vaši odpoveď. Pomohla mi. Hezký den, Katka
To mám radost, děkuji. :)