Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 45 min
4,1 (209x)
19. 9. 2017
Popraskané čokoládové sušenky crinkles
Apetit
Popraskané čokoládové sušenky crinkles
Apetit


Snadné
< 45 min
4,1 (209x)

Crinkles - jednoduše božské! S přehledem obstojí coby vánoční cukroví i jedlý dárek na poslední chvíli. Pokud milujete čokoládu, pak si recept na popraskané sušenky určitě zapište, protože je vám rušíme za to, že u jedné várky nezůstanete. Příprava crinkles je navíc tak snadná, že vám s ní mohou pomoci i děti.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na 30 sušenek
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 30 sušenek
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3178 kcal
  • Bílkoviny 57 g
  • Sacharidy 371 g
  • Tuky 150 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2013/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(209 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Zuzana Bottková profile image
Zuzana Bottková
14.12.2015 18:05

uplne fantasticke priam pre milovnikov cokolady :)

Hana Daňková profile image
Hana Daňková
10.12.2015 22:58

Dobry vecer, je cas adventu a snad kazdaúy, pece. Chystam se delat opet tradicni skvelou vanockua a ta uplne nej nej nej osvedcena byla vydana, ci otistena v cisle 12/2006, ta vsak na zdejsim portalu neni, bohuzel, protoze je uplne nejlepsi, dalsi co byly uvedeny, nejsou tak skvele…. Krasne svatky vsem!!!

  profile image
jasenna
04.12.2015 20:30

Mám na tyto sušenky ještě jiný recept, pouze se 60g cukru. Stačí :-)
Neměla jsem doma 2 čokolády, tak jsem dala jen jednu a sušenky byly výborné, skoro lepší. Takže už dávám jen 100g. Peču je jako dárek a vždycky mají úspěch.

Jana Mojžíšová profile image
Jana Mojžíšová
17.11.2015 16:28

Jsou výborné. Jen ty kuličky je třeba dělat opravdu malé, nám tak vyšla spíše větší kolečka. Ale zaprášilo se po nich i tak !

Kateřina Fialová profile image
Kateřina Fialová
10.11.2015 23:21

Dobrý večer, prosím poraďte mi, jak tyto sušenky skladovat, když je chci udělat v předstihu? A jak dlouho se mohou skladovat? Děkuji za odpověď. Fialová

Jana Kopřivová
11.11.2015 07:34

Milá Katko, sušenky uchovávejte v suchu – třeba v plastových či plechových krabicích vyložených ubrouskem. Držte je stranou od všeho příliš aromatického (jako například uzenin), aby vám nenačichly. Takto vydrží velmi dlouho, protože neobsahují žádné vlhké suroviny. Nejspíš ale začnou brzy tvrdnout.

Kateřina Fialová profile image
Kateřina Fialová
12.11.2015 08:45

Milá Jano, děkuji mnohokrát za Vaši odpoveď. Pomohla mi. Hezký den, Katka

Jana Kopřivová
12.11.2015 14:45

To mám radost, děkuji. :)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2013/9

Snídaně & svačinyDezerty babího létaJídla z mrazákuVzpomínky na prázdniny

Související články

21 překvapivých faktů o čokoládě

Když se řekne čokoláda, každému se vybaví sladká, kakaová chuť příjemně se rozplývající na jazyku. Není divu, že čokoláda je nejpopulárnější sladkostí na světě. Každý z nás má doma určitě schovanou alespoň jednu tabulku, po které občas sáhne, když nás přepadne chuť na sladké nebo si chceme zklidnit nervy, protože, jak je známo, čokoláda má antistresové účinky. Existuje ale spoustu dalších zajímavých faktů o čokoládě, o kterých jste ještě určitě neslyšeli. Pojďte se na ně s námi podívat.