Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,3 (75x)
25. 1. 2016
Plněný perník
Apetit
Plněný perník
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
4,3 (75x)

Plněný perník považuje za nejtradičnější ze svého dvanáctera cukroví. „Recept mám od dnes devětašedesátileté paní Trudky původem z Nýdku u Jablunkova. Pekla ho už její maminka,“ dodává čtenářka Karin Mikulová ze severomoravské Horní Suché a radí ho péct co nejdřív, nejlepší je totiž dobře uleželý.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Na nádivku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 881.5 kcal
  • Bílkoviny 19.5 g
  • Sacharidy 139.75 g
  • Tuky 23.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(75 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Adela Krumlova - Xerox (budova PwC) profile image
Adela Krumlova - Xerox (budova PwC)
25.12.2016 11:36

Dobrý den, nejsem moudrá z: Těsto rozválejte, nakrájejte na 5 cm široké pruhy a do středu naneste nádivku. Po delší straně přes ni přehněte těsto, spojte...díky

Martina Zajícová
29.12.2016 12:50

Dobrý den, Adélo,
fotka je možná zavádějící, ale záviny jsou opravdu úzké, aby pak jednotlivé řezy byly zhruba stejně velké jako ostatní cukroví. Představte si perníkové záviny jako malé štrúdly, ty se také zavinují po delší straně. Tady těsto rozválíte, nakrájíte na několik dlouhých pruhů (o šířce 5 cm), pak nanesete náplň do středu těchto pruhů (tenký proužek náplně po celé délce pruhu) a volné okraje ohnete směrem přes náplň. Konce založíte jako u štrúdlu.

Krásný den, redakce Apetitu

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2010/12

Cukroví pro rok 2010Delikátní foie gras3× vánoční menuDárečky z kuchyně