Nová registrace Zapomenuté heslo

Perník

Perník je tradiční sladké pečivo, které se vyznačuje aromatickým koření jako skořice, hřebíček, zázvor. Velmi důležitou složkou je také med. Tento lahodný dezert má dlouhou historii a oblíbený je zejména v zimním období, kdy se často připravuje na Vánoce. Perníky mohou mít různé formy, od měkkých po tvrdší, a často se zdobí bílkovou polevou nebo čokoládou. V článcích o perníku se dozvíte, jak vytvořit dokonalé těsto, jak správně upéct perníčky, a jak je lze obměnit o moderní ingredience pro nové chuťové zážitky.

Vláčný perník s kvasem
< 60 min
5,0

Vláčný perník s kvasem

Staročeské medové perníky
Norimberské perníčky
Pohádkové perníky
Polévané perníčky
15receptů
15 netradičních receptů na originální perníčky: Naplňte je, upečte na plechu nebo je obložte podobně jako chlebíčky
Vláčný perník na plech
Perník
Nejlepší cuketový perník
Cuketový perník s pepřem
16receptů
Pečte jako naše babičky: Vláčný perník s čokoládovou polevou vás přenese do dětství
Hovězí na pivu s perníkem
> 120 min
4,0

Hovězí na pivu s perníkem

Rajská polévka s perníkem
< 45 min
5,0

Rajská polévka s perníkem

Všechny kategorie článků