Vymysleli jej Francouzi a nazvali jej ‚gâteau invisible‘, tedy neviditelný koláč, protože plátky ovoce se objeví až jako mozaika na řezu. Těsto připomíná směs na palačinky a koláč potřebuje odpočinek, aby se dobře krájel. Pokud chcete, připravte navíc i karamelovou omáčku.
Videorecept
Suroviny
Na 1 porci
- Energie 2473 kcal
- Bílkoviny 63 g
- Sacharidy 306 g
- Tuky 98 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/10
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2024/10
Říjnové číslo Apetitu je inspirované českou kuchyní. Mísí se v něm tradiční recepty s těmi moderními – třeba kuřetem na čerstvé paprice nebo perníkem s žitným kvasem. Také jsme zjišťovali, jak se vařilo a vaří na Hradě za prezidentů Masaryka, Beneše, Havla i Pavla: získáte recepty na candáta s holandskou omáčkou, svíčkovou s Pálffyho knedlíkem nebo kachní prsa se sečuánským pepřem. V Apetitu najdete také ukázku z naší nové kuchařky Jablka a hrušky, připravili jsme pro vás neviditelný koláč s jablky a hruškami, jablečný karamelový džem, žemlovku nebo bůček pečený s jablky. V rozhovoru jsme si povídali s Kristínou Nemčkovou, kterou si možná pamatujete jako nejmladší vítězku soutěže MasterChef Česko. Kristína se po soutěži vydala do světa studovat a sbírat zkušenosti a nyní popisuje zážitky z michelinských restaurací, v nichž pracovala, a také svá očekávání z nové práce – na podzim se přesune na Filipíny. A protože říjnové číslo je ryze české, podívali jsme se na unikátní české značky a přinášíme příběhy těch nejslavnějších. V neposlední řadě jsme prozkoumali život pod zemí v Česku, který ovlivňuje, co se ocitne na našem talíři. Apetit, napsáno s chutí