Linecký koláč, který jsme zdědili po cukrářích starého mocnářství, žil donedávna dva životy. Jeden v Rakousku, druhý v Čechách. Zatímco u nás mřížkový koláč ztvrdl stejně jako kolečka, u sousedů zůstal křehký a nesmírně aromatický. Než si to ale ověříte ve Vídni, ochutnejte ten náš.
Videorecept
5
Suroviny
5
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1003 kcal
- Bílkoviny 22.6 g
- Sacharidy 82.4 g
- Tuky 61.4 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,2/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2004/4
Duben 2004
Komentáře
Apetit bych vubec nehanila,s testem se sice pracuje spatne,ale pri trose sikovnosti si s tim poradite.delala jsem ho s tvarohem a mascarpone s vyslehanymy bilky a byl bomba, testo bylo opravdu dokonale krehke :) druhy den se da kolac jist z ruky-nesype se..
Dekuji za dalsi paradni recept
ingredience mi nešly spojit, jen žloutky a studené máslo nespojily celé těsto. na mne moc aromatické, doporučuji méně hřebíčku, méně cukru. 1/4 těsta mi nevyšla na mřížky. Těsto se lepilo. Zklamání na apetit. Těsto ale na druhý den tvrdé není, tj pravda..