Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,2 (202x)
23. 5. 2016
Nejkřehčí linecký koláč
Apetit
Nejkřehčí linecký koláč
Apetit


Snadné
> 60 min
4,2 (202x)

Linecký koláč, který jsme zdědili po cukrářích starého mocnářství, žil donedávna dva životy. Jeden v Rakousku, druhý v Čechách. Zatímco u nás mřížkový koláč ztvrdl stejně jako kolečka, u sousedů zůstal křehký a nesmírně aromatický. Než si to ale ověříte ve Vídni, ochutnejte ten náš.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
5
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

5
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1003 kcal
  • Bílkoviny 22.6 g
  • Sacharidy 82.4 g
  • Tuky 61.4 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(202 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Markéta Petráková profile image
Markéta Petráková
12.06.2020 12:40

Apetit bych vubec nehanila,s testem se sice pracuje spatne,ale pri trose sikovnosti si s tim poradite.delala jsem ho s tvarohem a mascarpone s vyslehanymy bilky a byl bomba, testo bylo opravdu dokonale krehke :) druhy den se da kolac jist z ruky-nesype se..
Dekuji za dalsi paradni recept

Eva Miklušáková profile image
Eva Miklušáková
23.08.2017 10:58

ingredience mi nešly spojit, jen žloutky a studené máslo nespojily celé těsto. na mne moc aromatické, doporučuji méně hřebíčku, méně cukru. 1/4 těsta mi nevyšla na mřížky. Těsto se lepilo. Zklamání na apetit. Těsto ale na druhý den tvrdé není, tj pravda..

  profile image
bára b.
26.08.2008 17:12
marmeládu - nej je rybízová, nebo jakákoli trochu navinulá - míchám dohladka a přidávám špetku skořice..můžu jen doporučit!
  profile image
Alena
12.02.2008 11:59
Recept se nachází v č.4/04, str. 52
  profile image
Maya
05.02.2008 13:10
Vím, že u lineckého těsta je základem poměr mezi moukou, tukem a cukrem, který má být 3:2:1, ale tady v tom receptu to tak není. Chápu to teda správně, že linecký koláč se nedělá z lineckého těsta?
  profile image
Katka
29.01.2008 10:39
Koláč je moc dobrý, těsto velice aromatické..doporučila bych však ubrat cukr do těsta, zdálo se moc přeslazené..a místo zavařeniny jsem použila jablka, to je taky moc dobré
  profile image
Monika
29.11.2007 09:52
Koláč je výborný, dávám na něj rozmixovaný kompot a ten potom zakapu citronem, aby nebylo vše tak sladké...
  profile image
MIRKA
12.11.2007 17:04
koláčik je veľmi dobrý. Doporučujem nechať už spracované cesto v ladničke čo najdlhšie. Najmenej ale jednu hodinu.Do cesta určite pridajte maslo čo najlepšie vychladené. Veľmi pomôže ked si marmeládu alebo plnku trošku zohrejete, nebude tak prskať v rúre pri pečení. Ak nemáte mandle môžete pridat aj mleté vlašské orechy to už však nebude pravé linecké cesto...
  profile image
Lenka
16.10.2007 17:19
Tento koláč je skvělý, na těsto dávám švestková povidla a na ně klasickou tvarohovou náplň. Jinak také doporučuji nechat těsto přes noc odpočinout v lednici, je potom tvárnější. A pokud jde o přeslazenost, je lepší (jako u všeho) nedodržovat přesné dávkování, ale řídit se svou chutí.
  profile image
Ivča
09.10.2007 13:49
Moje babička místo marmelády potírá tvarohem a na to nastrouhaná jablka.Ještě posypat troškou skořice a je to dokonalé.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/4

Duben 2004