Nová registrace Zapomenuté heslo

Vaření beze zbytku: ovocná marmeláda

18. 7. 2014
pečivo s džemem
Rawpixel.com

Zůstala vám v lednici nespotřebovaná marmeláda? Tady jsou dva originální nápady, jak ji využít jinak než na palačinky.

 

1. Marináda na kuře

Pomerančovou marmeládu smíchejte s tekutým medem a strouhaným zázvorem. Ve směsi marinujte kuře. Po upečení bude krásně šťavnaté a voňavé.

2. Glazura na jehněčí 

Smíchejte marmeládu a nasekané snítky čerstvého rozmarýnu. Směsí potřete v polovině pečení jehněčí kýtu.

Jak využíváte zbytky vy? Prozraďte nám svoje triky na Facebooku.

Sdílet článek

Ovocná marmeláda Marináda Glazura Kuře Jehněčí maso Zázvor Rozmarýn Marmeláda

Související články