Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,4 (48x)
31. 8. 2017
Linecký koláč na plech
Apetit
Linecký koláč na plech
Apetit


Snadné
> 60 min
4,4 (48x)

Je tak dobrý, že je skoro hřích dát si jen jeden kousek. Jen si to představte: křehké a křupavé těsto, ořechy, rybíz... Linecký koláč na plech je prostě nesmrtelný!


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
4-5
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4-5
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1481.25 kcal
  • Bílkoviny 33 g
  • Sacharidy 113.5 g
  • Tuky 95.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2008/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(48 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
apetina
06.06.2010 10:14
Zdravím, chtěla bych se zastat lineckého koláče podle tohoto receptu. K jeho vyzkoušení mě v podstatě vyhecoval můj kolega Markus z Lince, když tvrdil, že linecký koláč je odporně suchá záležitost nevalné chuti, použil doslova výrazu "staubig" (neznamenalo to, že se po koláči jen zapráší:-)) Když jsem objevila Táninu recenzi, trochu jsem se zalekla, protože jsem před Markusem hýřila sebevědomím, ale o to větší nakonec bylo mé odhodlání předvést mu, jak se tradiční moučník dá upéct v Čechách. Musím přiznat, že při pečení a vaření obecně se receptu nedržím nijak dogmaticky, takže tady jsem použila do těsta navíc jeden bílek, místo pražených oříšků nepražené mandle a místo rybízové marmelády višňovou, kterou jsem navíc "vylepšila" trochou mletého zázvoru. Mouky dávám vždycky míň, aby těsto nebylo suché. Těsto jsem vyválela malým válečkem přímo ve formě vymazané máslem a vyložené pečicím papírem. Nevím, do jaké míry se na výsledku odrazilo použití kvalitních surovin (domácí vajíčka, bio mandle, kvalitní marmeláda s vysokým podílem ovoce), ale koláč byl vážně vynikající, šťavnatý, navíc úžasně vypadá, s krájením také žádný problém, jenom podle mě trochu moc sladký, takže příště dám rozhodně míň cukru. Měla jsem s ním v práci opravdu úspěch, i Markus uznal, že, že "pravý" linecký koláč nemůže tomuto konkurovat:-) Po sachr dortu ze stejného čísla se tak linecký koláč stane další mojí sázkou na jistotu.
  profile image
taťana
06.02.2010 15:39
Tak opět špatně! Koláč se nedá krájet, drobí se, porce nedrží pohromadě a na talířku pak máte nechutnou směs marmelády a rozdrobeného těsta. Škoda použitých ingrediencí! Podotýkám, že se striktně držím receptury.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2008/2

Únor 2008