Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 90 min
4,4 (1443x)
26. 4. 2018
Nejlepší mrkvový dort
Apetit
Nejlepší mrkvový dort
Apetit


Velmi snadné
< 90 min
4,4 (1443x)

Receptů na mrkvový dort neboli carrot cake existují desítky, my jsme si zamilovali verzi, kterou zvládnete upéct i bez vážení. Ve šťavnatém mrkvovém korpusu křupou ořechy a voní javorový sirup, krém ze smetanového sýru je lehký a lahodný. Pro nás je to opravdu nejlepší mrkvový dort, jež se hodí pro každou slavnostní příležitost. Hrníčkový recept navíc zvládne připravit i absolutní cukrářský začátečník. Zaručeno!


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na 1 dort
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 dort

Na krém

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 9277 kcal
  • Bílkoviny 162 g
  • Sacharidy 1009 g
  • Tuky 504 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(1443 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Zuzana Toužimská profile image
Zuzana Toužimská
03.02.2024 18:06
Dobrý den, mohla bych nahradit olej v receptu přepuštěným máslem? Předem děkuji za info a hezký den 🌻
Martina Kojzarová
21.02.2024 12:59

Dobrý den, 
nikdy jsme tuto záměnu nezkoušeli, ale v principu nevidíme důvod, proč by to nemělo fungovat :-)! Přepuštěné máslo by mělo být rozpuštěné a zchladlé na pokojovou teplotu. Budeme rádi, když nám napíšete, jak záměna dopadla.

Mějte se krásně, redakce Apetitu

David M. profile image
David M.
11.07.2023 17:57
Recept jsem vyzkoušel a dopadlo to snad dobře :) Jen mi tedy taky pečení trvalo o poznání déle, než je udávaná hodina - ale možná je to vyšší vrstvou vinou menší formy, v receptu je 26 cm, já jsem z opatrnosti nedal celé těsto, právě kvůli tomu, ale i tak to trvalo asi hodinu a čtyřicet minut, než špejle vylezla čistá. Málem jsem kvůli tomu nestihl další přípravy. Takže pokud pečete jako já trochu ve fofru, dejte si tam rezervu. :-) Pomohla ta rada s alobalem, aby se to na vršku nepřipalovalo. Díky za ni! Trochu se to sice chytilo, ale to jsem vyřešil tak, že jsem tu vrchní část taky trošku seřízl. Philadelphii jsem zrovna nemohl sehnat, tak jsem na radu prodavačky použil mascarpone a dopadlo to taky fajn. Lučina mi přišla pro tenhle účel slaná, tak jsem radši sáhl po chuťově neutrálnějším mascarpone. Upozornění pro "ochutnávače" - krému jsem měl z toho půlkila mascarpone, 2 lžic rozpuštěného másla, lžičky javorového sirupu, šťávy z citronu a hrnku cukru opravdu "tak tak", takže nedoporučuju krém nějak moc ochutnávat, nebo vám nezbyde. :) Mně to vyšlo na promazání středu, namazání vršku a opatlání stran tak, aby na tom držely ořechy, tak tak. Příště asi dort zkusím na plechu (a okrojit podle formy) nebo možná ve dvou formách naráz v nižší vrstvě, aby se to peklo rychleji. Každopádně dík za fajn recept, mrkvový dort jsem pekl poprvé v životě a dopadl myslím dobře :)
Radek Safarik profile image
Radek Safarik
28.01.2022 13:21
dáváme méně cukru. a 3 hrnky strouhané mrkve určitě není 8-10 ks, možná nějakých malilinkatých. dnes jsme ho dělali a byly to necelé 4 mrkve prumerne velikosti.
Jana Ságnerová profile image
Jana Ságnerová
05.12.2021 17:38
Dobrý den, peču ho jednoduše ve formě buchty na plech s krémem nahoře. Upečený je spolehlivě za 25-30 minut a vždycky rychle zmizí :-)
Iveta Nahodilová profile image
Iveta Nahodilová
08.10.2021 13:09
Skvělý recept, dort se povedl na jedničku.
Soňa Bohatová profile image
Soňa Bohatová
24.07.2021 19:43
Dort je výborný a všem moc chutnal !!!!Super ,super !!!!!
Lenka Lesonská profile image
Lenka Lesonská
07.07.2021 16:40
Dort je vynikající, vláčný, voní a chutná skvěle. Přidala jsem ořechy, aby bylo i na obalení. Pekla jsem na 180 stupňů horkovzduchem, cca za 25-30 minut byl hotový. Mrkev obsahuje hodně vody, dávám proto do těsta pouze drť, která zbyde po odšťavení mrkví šnekovým odšťavovačem. Pak není nutno péci hodinu, nic se nepřipaluje, šetří se elektřina.
Andrea Copová  profile image
Andrea Copová
23.02.2021 00:39

Dobrý den,
Dort je výborný, když ho upeču a někde přinesu, všem moc chutná a chtějí recept..
Chtěla jsem se ale zeptat, jestli se Vám také někdy stalo, že Vám korpus spadl? Dřív jsem s tím neměla problem, ale teď dvakrát ano a nevím, čím by to tak mohlo být?
Děkuji mnohokrát za odpověď a zkušenosti :)
Hezký den,
A.

Martina Kojzarová
23.02.2021 13:19

Dobrý den, paní Copová,
a nezměnilo se něco? Nemáte třeba novou troubu nebo novou formu?

Děkujeme, redakce Apetitu

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2017/4

S dubnovým číslem Apetitu zvládnete nejen nasytit rodinu, ale i provést generální úklid spíže, nenásilně pročistit tělo po zimě, servírovat k snídani čerstvé domácí pečivo či pohostit celý zástup hladových a mlsných koledníků. V tomto čísle spolu s námi také nahlédnete do kuchyně slavné lodi Titanic nebo se naučíte připravovat luxusní pečínky, které budou dokonalou ozdobou svátečního stolu. S Apetitem si probíhající jaro a přípravy na nadcházející Velikonoce užijete! Apetit, napsáno s chutí.