Recept na netradiční mrkvový dort se zcela obejde bez mouky. Chuť mu dodávají použité mleté mandle a kokos. K tomu navíc jemný krém s citronovým nádechem – ideální zákusek pro ty, kteří nemohou nebo nechtějí jíst lepek.
Na 8-10 kousků
Suroviny
Na 8-10 kousků
Na krém
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na recept
- Energie 7468 kcal
- Bílkoviny 191 g
- Sacharidy 421 g
- Tuky 529 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2014/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,7/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2014/3
Jarní hostinaMalovaná pistáciová roládaDokonalý kuřecí vývarJídla s vůní oceánu
Komentáře
Nechybí v receptu nějaká mokrá ingredience? Dodržela jsem množství ingrediencí i postup, ale výsledné těsto rozhodně nešlo vlít do formy, protože nebylo vůbec tekuté. Naopak, bylo úplně pevné a dalo se nanejvíš přesypat, nebo uplácat do jedné velké koule a přenést. Výslený dort nebyl špatný, ale podle poznámky "Něco navíc" bych čekala, že bude kypřejší a šťavnatější. Tomu co vzniklo mě krém rozhodně prospěl, jinak by to bylo poměrně suché.
Dlouze jsme o tom v redakci rokovali a shodli se, že hodně záleží na šťavnatosti mrkve. Pokud není v mrkvi dost vody, která by těsto dostatečně zvlhčila, určitě můžete přidat nějakou tekutinu nebo ubrat na množství mandlí tak, aby těsto bylo bylo možné do formy přelít.
440 g mandlí? Docela pálka