Spojení dvou oblíbených dezertů, mrkvového dortu (carrot cake) a třímlékového koláče (tres leches), se ukázalo býti skutečně šťastným. Neuvěřitelně vláčný a zároveň lehoučký dort s čepicí šlehačky zmizí dřív, než napočítáte do tří.
Suroviny
Na těsto
Na mléčnou směs
Na ozdobení
Na recept
- Energie 2744 kcal
- Bílkoviny 76 g
- Sacharidy 256 g
- Tuky 156 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/3

Recept je z vydání:
Apetit 2023/3
Přivítejte s březnovým Apetitem, který vychází už 16. 2. 2023, přicházející jaro. To se do nového vydání promítlo hlavně v podobě vitaminy nabitých klíčků a výhonků, které jsme nejdříve vypěstovali a poté použili do lahodných pokrmů. Nechybí ani další poklad sezony – nádherně zbarvené krvavé pomeranče, které zazáří nejen v salátech a dezertech, ale překvapivě i v majonéze či jako doprovod pečených kachních stehen. Společně se také vrhneme na jarní úklid lednice, ze zbytků džemů, arašídového másla, citronového krému či kondenzovaného mléka upečeme úžasné dezerty. Vzhledem k tomu, že březnové dny bývají ještě chladné, přidáme na zahřátí recepty na čtveřici pozapomenutých českých polévek a indické speciality od Ilony Bansal. Připravili jsme pro vás i ochutnávku z nové knihy z dílny Apetitu, kuchařky Mleté maso. Vyzpovídali jsme také sedm inspirativních žen, kterým se daří měnit tvář české gastronomické scény. Apetit, napsáno s chutí.