Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 15 min
5,0 (3x)
1. 9. 2025
Mražené ovocné placky
Apetit
Mražené ovocné placky
Apetit


Velmi snadné
< 15 min
5,0 (3x)

Letní čokoládové mlsání, které je zdravé, osvěžující a hotové raz dva. Nelekněte se, že je jogurtová směs přeslazená – mráz sladkost stahuje. Výsledná chuť bude tak akorát. A jestli je nechcete namáčet do čokolády, nevadí. Mražené ovocné placičky chutnají skvěle i bez ní.


Nezhasínat obrazovku

Porce

10
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

10
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2025/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(3 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2025/8

Letní horko volá po osvěžení – a přesně to jsme pro vás v srpnovém čísle Apetitu připravili. Nemáte chuť uprostřed léta zapínat troubu? Máme pro vás tipy na studené večeře: pórkovou polévku Vichyssoise, fazolový salát s bylinkovým dresinkem nebo krůtí wrap. Upekli jsme koláče z různých druhů sezonního ovoce: mandlový s malinami, meruňkový z bramborového těsta, nepečený s borůvkami. Také jsme se věnovali tomu, jak zužitkovat úrodu lilků (recepty na lilkové biryani, smažené lilky i zapečené se sýry) anebo marmelády a džemy – ty se objevují ve sladkém pečivu, na slano i v letním drinku. Pokud hledáte inspiraci na grilování, nadchnou vás recepty na tacos s krkovicí, asijské kuře, špízy s halloumi nebo hotdog s fenyklem a pečenými rajčaty. Milovníky české klasiky potěšíme koprovkou s bramborami, španělským ptáčkem nebo knedlíky s vejci. Z nové kuchařky Zdeňky Mazúrové jsme pro vás vybrali bábovku s vaječným likérem, jahodové knedlíky nebo cibulový koláč). V srpnovém Apetitu vám představíme mladého talentovaného šéfkuchaře Maroše Jambora, který sbíral zkušenosti u Gordona Ramsayho a dnes vede kuchyni restaurace Zlatá Praha. A protože léto přeje cestování, vydali jsme se do španělského Alicante – hlavního města jídla s více než 1700 restauracemi. Poradíme, kam vyrazit a co ochutnat.