Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 15 min
5,0 (2x)
1. 9. 2025
Mražené ovocné placky
Apetit
Mražené ovocné placky
Apetit


Velmi snadné
< 15 min
5,0 (2x)

Letní čokoládové mlsání, které je zdravé, osvěžující a hotové raz dva. Nelekněte se, že je jogurtová směs přeslazená – mráz sladkost stahuje. Výsledná chuť bude tak akorát.


Nezhasínat obrazovku
Na 10 kousků
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 10 kousků
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2025/8

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2025/8

Letní horko volá po osvěžení – a přesně to jsme pro vás v srpnovém čísle Apetitu připravili. Nemáte chuť uprostřed léta zapínat troubu? Máme pro vás tipy na studené večeře: pórkovou polévku Vichyssoise, fazolový salát s bylinkovým dresinkem nebo krůtí wrap. Upekli jsme koláče z různých druhů sezonního ovoce: mandlový s malinami, meruňkový z bramborového těsta, nepečený s borůvkami. Také jsme se věnovali tomu, jak zužitkovat úrodu lilků (recepty na lilkové biryani, smažené lilky i zapečené se sýry) anebo marmelády a džemy – ty se objevují ve sladkém pečivu, na slano i v letním drinku. Pokud hledáte inspiraci na grilování, nadchnou vás recepty na tacos s krkovicí, asijské kuře, špízy s halloumi nebo hotdog s fenyklem a pečenými rajčaty. Milovníky české klasiky potěšíme koprovkou s bramborami, španělským ptáčkem nebo knedlíky s vejci. Z nové kuchařky Zdeňky Mazúrové jsme pro vás vybrali bábovku s vaječným likérem, jahodové knedlíky nebo cibulový koláč). V srpnovém Apetitu vám představíme mladého talentovaného šéfkuchaře Maroše Jambora, který sbíral zkušenosti u Gordona Ramsayho a dnes vede kuchyni restaurace Zlatá Praha. A protože léto přeje cestování, vydali jsme se do španělského Alicante – hlavního města jídla s více než 1700 restauracemi. Poradíme, kam vyrazit a co ochutnat.