Nová registrace Zapomenuté heslo

2025/8

Apetit 2025/8

2025/8

Obsah vydání

Letní horko volá po osvěžení – a přesně to jsme pro vás v srpnovém čísle Apetitu připravili. Nemáte chuť uprostřed léta zapínat troubu? Máme pro vás tipy na studené večeře: pórkovou polévku Vichyssoise, fazolový salát s bylinkovým dresinkem nebo krůtí wrap.

  • Upekli jsme koláče z různých druhů sezonního ovoce: mandlový s malinami, meruňkový z bramborového těsta, nepečený s borůvkami.
  • Také jsme se věnovali tomu, jak zužitkovat úrodu lilků (recepty na lilkové biryani, smažené lilky i zapečené se sýry) anebo marmelády a džemy – ty se objevují ve sladkém pečivu, na slano i v letním drinku.
  • Pokud hledáte inspiraci na grilování, nadchnou vás recepty na tacos s krkovicí, asijské kuře, špízy s halloumi nebo hotdog s fenyklem a pečenými rajčaty.
  • Milovníky české klasiky potěšíme koprovkou s bramborami, španělským ptáčkem nebo knedlíky s vejci.
  • Z nové kuchařky Zdeňky Mazúrové jsme pro vás vybrali bábovku s vaječným likérem, jahodové knedlíky nebo cibulový koláč).
  • V srpnovém Apetitu vám představíme mladého talentovaného šéfkuchaře Maroše Jambora, který sbíral zkušenosti u Gordona Ramsayho a dnes vede kuchyni restaurace Zlatá Praha.
  • A protože léto přeje cestování, vydali jsme se do španělského Alicante – hlavního města jídla s více než 1700 restauracemi. Poradíme, kam vyrazit a co ochutnat.