Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 75 min
5,0 (5x)
24. 3. 2025
Lasagne s kapustou, pórkem a sýrem gruyère
Image Professionals
Lasagne s kapustou, pórkem a sýrem gruyère
Image Professionals


Snadné
< 75 min
5,0 (5x)

Lasagne s kapustou, pórkem a sýrem gruyère je skvělé bezmasé jídlo, které zasytí a zároveň není příliš pracné. Jednoduchou rajčatovou omáčku si můžete připravit už den předem, anebo použít jinou oblíbenou na lasagne. Recept jako stvoření pro rodinný oběd nebo sytou večeři.


Nezhasínat obrazovku
Pro 4–6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4–6 osob

Na rajčatovou omáčku

Na bešamel

Na dokončení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1365.25 kcal
  • Bílkoviny 50 g
  • Sacharidy 162.5 g
  • Tuky 55.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/3

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(5 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/3

Březnové vydání Apetitu, které vychází 15. 2., vás naladí na jaro. Svěží jarní dezert pro Apetit vytvořil cukrář Josef Maršálek, který upekl religieuse (česky jeptišky) v nezvykle zelené barvě – s bílou čokoládou a pistáciemi. Březnovou surovinou číslo jedna je medvědí česnek, jedna z prvních bylinek, které se na přelomu zimy a jara objevují v přírodě. Z medvědího česneku si připravíte pesto, vafle i slaný cheesecake. Po zimě jsme naplánovali i důkladný úklid mrazáku, abyste se zbavili posledních zásob loňské zeleniny a ovoce a vytvořili si prostor pro čerstvé. A protože v březnu ještě rádi zůstaneme v teple za kamny, máme pro vás snídaně pro pomalé víkendové ráno. Svátek žen slavíme pohledem do historie. Sepsali jsme pro vás příběhy čtyř žen, které zanechaly výraznou stopu ve světové gastronomii. Představíme vám Julia Child, Marcella Hazan, Mary Berry, Madhur Jaffrey a od každé přidáme i jeden recept. Lehkost březnovému číslo dodají citronové dezerty a také bezmasá jarní jídla od propagátorky vegetariánské kuchyně Miluše Makó, jejíž novou knihu vám představíme. Březnový Apetit je v prodeji od 15. 2. Apetit, napsáno s chutí.  

Související články

shutterstock_2353775439.jpg

Lasagne jako od italské nonny: Krok za krokem s domácím těstem, omáčkou i bešamelem + 30 osvědčených recepů navíc

Lasagne – synonymum pro poctivý domácí oběd, který provoní kuchyni a přivede všechny ke stolu. Tento ikonický italský pokrm si zamilujete nejen pro jeho sytou chuť, ale i pro kombinaci jemného bešamelu, šťavnatého ragú a dokonalé vrstvy těstovin. Nečekejte však rychlovku – příprava lasagní je malý rituál, který vás odmění výjimečným výsledkem. Jak na ně krok za krokem, na co si dát pozor a proč je i domácí těsto hračka? Připravili jsme pro vás všechno, co o lasagních potřebujete vědět.