2024/3
2024/3
Březnové vydání Apetitu, které vychází 15. 2., vás naladí na jaro. Svěží jarní dezert pro Apetit vytvořil cukrář Josef Maršálek, který upekl religieuse (česky jeptišky) v nezvykle zelené barvě – s bílou čokoládou a pistáciemi. Březnovou surovinou číslo jedna je medvědí česnek, jedna z prvních bylinek, které se na přelomu zimy a jara objevují v přírodě. Z medvědího česneku si připravíte pesto, vafle i slaný cheesecake. Po zimě jsme naplánovali i důkladný úklid mrazáku, abyste se zbavili posledních zásob loňské zeleniny a ovoce a vytvořili si prostor pro čerstvé. A protože v březnu ještě rádi zůstaneme v teple za kamny, máme pro vás snídaně pro pomalé víkendové ráno.
Svátek žen slavíme pohledem do historie. Sepsali jsme pro vás příběhy čtyř žen, které zanechaly výraznou stopu ve světové gastronomii. Představíme vám Julia Child, Marcella Hazan, Mary Berry, Madhur Jaffrey a od každé přidáme i jeden recept. Lehkost březnovému číslo dodají citronové dezerty a také bezmasá jarní jídla od propagátorky vegetariánské kuchyně Miluše Makó, jejíž novou knihu vám představíme.
Březnový Apetit je v prodeji od 15. 2.
Apetit, napsáno s chutí.
Vejce v parmazánové strouhance se špenátem
Lasagne s kapustou, pórkem a sýrem gruyère
Kokosová velikonoční kuřátka
Univerzální rychlá rajčatová omáčka k těstovinám
Zapečená kolínka se šunkou
Penne s vlašskými ořechy a křupavými parmazánovými krutony
Fusilli s krevetami, chorizem a hráškem
Popraskané sušenky s citronovým krémem
Větrníčky s citronovým krémem a sněhem
Dort s mákem, citronovým krémem a sněhovou čepicí
Linecké sušenky plněné citronovým krémem
Citronové tartaletky á la meringue pie
Zázvorové crème brûlée, ořechový crumble, kokosová zmrzlina
Tatarák z tuňáka
Domácí kari pasta
Veganské červené kari s houbami
Goanské vindaloo
Rizoto s řapíkatým celerem a pancettou
Chia pudink s jablky a mandlovým máslem
Scones s džemem
Placičky ze slzovky
Mleté maso pod květákovou pokličkou
Plochý chléb s medvědím česnekem
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Polévka z medvědího česneku s vejci a s grissini
Slaný cheesecake s medvědím česnekem
Vafle s medvědím česnekem
Bramborové noky s medvědím česnekem a pestem
Rybí filé s kapary ve smetanovo-hořčičné omáčce
Fazolky po řecku (fasolakia)
Koláč prolévaný rozvarem z lesního ovoce
Zelená polévka s pestem a krupicovými nočky
Vydatná polévka s hovězím a se zelím
Zapečené sendviče Monte Cristo
Pistáciové jeptišky s bílou čokoládou a mučenkou podle Josefa Maršálka
Dort Battenberg