Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
5,0 (4x)
27. 1. 2025
Kroupoto s jelítkem a opékaným špičatým zelím
Apetit
Kroupoto s jelítkem a opékaným špičatým zelím
Apetit


Velmi snadné
< 60 min
5,0 (4x)

Kroupoto s jelítkem a opékaným špičatým zelím je fantastický pokrm, kterým odstartovat období masopustu. O tento recept se s námi podělil Martin Svatek, šéfkuchař táborské restaurace Mace. A hody mohou začít...


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 390 kcal
  • Bílkoviny 10.75 g
  • Sacharidy 18.25 g
  • Tuky 30 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(4 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2024/2

Únorové vydání Apetitu, které vychází 18. 1., vás uprostřed chladné zimy zahřeje u srdce. O místo na vašem stole budou bojovat pestré krémové polévky a surovina měsíce – červené zelí. Milovníci tradiční české kuchyně v moderním kabátu jistě ocení masopustní speciality v podání šéfkuchařů z Národního týmu kuchařů a cukrářů a ukázku z kuchařky Jazyk, srdce, mozek, krev loňského vítěze soutěže MasterChef Martina Peciny. Necháte se svést afrodiziakálním valentýnským menu nebo snad okouzlit francouzskými mousse v podání Heleny Fléglové? Třeba svou touhu po sladkém ukojíte rafinovanými kávovými dezerty nebo bohatými masopustními moučníky, mezi nimiž se skrývá i jeden slaný favorit – hříšně dobré koblihy s červeným zelím, uzeným a křenem. Nepochybně oceníte i praktické tipy na lahodné rychlé večeře pro všední dny či na pokrmy, které vám během zimy pomohou dodržet pitný režim. Únorový Apetit je v prodeji od 18. 1. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Zabijačkové speciality

Tipy na víkend: Masopustní hody, luxusní brunche i oslava čínského Nového roku. Ochutnejte vše, co máte rádi!

Hledáte tip na víkend 8. a 9. února 2025 a chcete, aby byl plný skvělého jídla, zábavy a jedinečných zážitků? Po celé republice se budou konat masopustní slavnosti s bohatou zabijačkovou hostinou, ale vyrazit můžete i na vybrané gurmánské akce – třeba na ústřice v centru Prahy, brunch s neomezeným proseccem nebo africké trhy. Milovníci exotiky si přijdou na své při oslavě čínského Nového roku a pokud dáváte přednost klasice, v Botanické zahradě vás zahřeje lahodné svařené víno. A to je jen malá ochutnávka toho, co tento víkend nabízí!