Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 75 min
4,4 (599x)
27. 2. 2017
Jablečný koláč
Apetit
Jablečný koláč
Apetit


Snadné
< 75 min
4,4 (599x)

Recept na tenhle původně francouzský koláč s jablky prostě musíte mít ve svém pekařském repertoáru! Křehké těsto plněné šťavnatými jablky si zamilujete od prvního sousta. Dostupnost surovin a jednoduchá příprava dělá z tohoto receptu favorita, po kterém sáhnete kdykoliv budete mít chuť podávat ke kávě nějaký luxusnější moučník.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na 1 koláč o průměru 25 cm
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 koláč o průměru 25 cm

Na těsto

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 472.83 kcal
  • Bílkoviny 6.83 g
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 26.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(599 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Martina Nováčková profile image
Martina Nováčková
20.04.2023 14:44
Dobrý den, mohu se zeptat, zda je koláč vhodné zamrazit? Nebo aspoň předpřipravené těsto v hliníkové formě? Děkuji
Martina Kojzarová
13.06.2023 15:12

Dobrý den, paní Nováčková,
těsto ve formě bez obav zamrazte. Celý koláč bychom asi nemrazili, jablka pak nebudou příliš chutná.

Držíme palce, ať se koláč podaří,
redakce Apetitu

Sabina Sečková profile image
Sabina Sečková
05.09.2020 12:27

Pekla jsem a koláč byl moc dobrý :-)

Pan Jan profile image
Pan Jan
29.09.2018 14:31

Myslím tak půlku mouk a hrnout to od středu

Andrea Kučerová profile image
Andrea Kučerová
03.02.2018 15:54

Vynikající křehké těsto, po koláči se jen zaprášilo. Navrch jsem použila višňovou marmeládu a calvados, který dělá koláč tak skvělý. A nebojte, v tak malém množství ho můžou i děti.

Lenka Možná profile image
Lenka Možná
17.09.2017 21:49

Moc dobrý koláč, použila jsem k posypání skořicový cukr. Příště bych možná trošičku cukru nebo skořice dala i do těsta, takto bez chuti trochu rušilo požitek z koláče.

Agáta Koukalová profile image
Agáta Koukalová
10.11.2015 18:07

Vynikajici a pritom jednoduchy na pripravu,povedl se hned na poprve,a vim,ze ho budu delavat pravidelne.

  profile image
anele
28.04.2010 14:47
Naozaj hit. Aj v nasej rodine. Zje sa v ten isty den, co ho upeciem. Doplnila som o hrozienka, škoricu a vanilkovy cukor, vynechavam alkohol. Navch hnedy prirodny cukor a po upeceni riedky lekvar. Pre este vacsiu stavnatost pred vlozenim do truby polejem v troche studenej vody rozmiesany Zlaty klas (2-3 PL). Je to lahky, stavnaty, nepresladeny kolacik na kazdu prilezitost.
  profile image
terezza
10.11.2009 10:37
Koláč je naprosto vynikající, chutná úplně všem, kdo jej okusili. Jediný jeho problém je, že zmizí nejpozději do deseti minut po upečení. Jako alkohol používám moravskou jabkovici, nic jinéhoi při prvním pokusu nebylo po ruce a osvědčilo se..
  profile image
vee
11.10.2008 00:10
naprosto fantastický koláč... lehounký, nepřeslazený, výborné těsto a díky aromatickému alkoholu krásně voňavý... není co dodat - můžu jenom doporučit :)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/10

2004/10

Související články

jablečný koláč

5 nej jablečných dezertů z trouby

Závin, koláč, kynuté buchty… tady je náš výběr nejlepších dezertů s jablky, které se dokonale hodí pro pošmourné víkendové odpoledne. Zahřejí vás!