Recept na tenhle původně francouzský koláč s jablky prostě musíte mít ve svém pekařském repertoáru! Křehké těsto plněné šťavnatými jablky si zamilujete od prvního sousta. Dostupnost surovin a jednoduchá příprava dělá z tohoto receptu favorita, po kterém sáhnete kdykoliv budete mít chuť podávat ke kávě nějaký luxusnější moučník.
Videorecept
Na 1 koláč o průměru 25 cm
Suroviny
Na 1 koláč o průměru 25 cm
Na těsto
Na náplň
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 472.83 kcal
- Bílkoviny 6.83 g
- Sacharidy 47 g
- Tuky 26.5 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/10
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,4/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2004/10
2004/10
Komentáře
Dobrý den, paní Nováčková,
těsto ve formě bez obav zamrazte. Celý koláč bychom asi nemrazili, jablka pak nebudou příliš chutná.
Držíme palce, ať se koláč podaří,
redakce Apetitu
Pekla jsem a koláč byl moc dobrý :-)
Myslím tak půlku mouk a hrnout to od středu
Vynikající křehké těsto, po koláči se jen zaprášilo. Navrch jsem použila višňovou marmeládu a calvados, který dělá koláč tak skvělý. A nebojte, v tak malém množství ho můžou i děti.
Moc dobrý koláč, použila jsem k posypání skořicový cukr. Příště bych možná trošičku cukru nebo skořice dala i do těsta, takto bez chuti trochu rušilo požitek z koláče.
Vynikajici a pritom jednoduchy na pripravu,povedl se hned na poprve,a vim,ze ho budu delavat pravidelne.