Oslaďte si život prostým a zároveň rafinovaným koláčem sester Tatinových, který po jejich smrti světově proslavil pařížský podnik Maxim’s a francouzský autor píšící o gastronomii pod pseudonymem Curnonsky. Tarte Tatin neboli obrácený jablkový koláč je jednodušší, než se na první pohled zdá.
Suroviny
Na těsto
Na 1 porci
- Energie 555.67 kcal
- Bílkoviny 6 g
- Sacharidy 75.83 g
- Tuky 23 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/11
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/11
Během sychravých podzimních dnů přirozeně více tíhneme k teplu domova a jídlům, která nás pohladí po duši. Stránky listopadového Apetitu, který vychází 14. 10., jsou proto plné nápadů, jak bleskově vyčarovat hřejivou atmosféru plnou pohody. Vydejte se s námi na chatu, kde si v lůně přírody společně užijeme dokonale podzimní menu, užijte si bohatou dýňovou úrodu, zamilujte si zvěřinu i mleté maso a objevte nečekané kouzlo pepře. Těšit se můžete i na bláznivé halloweenské dezerty, při jejichž přípravě můžete bez obav popustit uzdu fantazii a ze kterých budou nadšené především děti. Apetit, napsáno s chutí.