Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
3,9 (318x)
27. 9. 2021
Jablečné linecké řezy
Apetit
Jablečné linecké řezy
Apetit


Snadné
> 60 min
3,9 (318x)

Předpis na linecké těsto si krasopisně napsala na zadní stranu kuchařky od Sandtnerové prababička manžela naší redaktory Katky. Jablečné řezy jsou úplná klasika, možná je přesně takhle (třeba pod názvem jablečné pité) dělala i vaše babička. Šťavnatá jablečná náplň mezi dvěma dozlatova upečenými pláty lineckého těsta, lehký poprašek moučkového cukru. Vzpomínáte?


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Na 1 hlubší plech 30 x 30 cm
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 hlubší plech 30 x 30 cm

Na těsto

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 4631 kcal
  • Bílkoviny 72 g
  • Sacharidy 602 g
  • Tuky 198 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,9/5

Hodnocení receptu

3,9/5
(318 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/10

Říjnové číslo, které vychází 16. 9., je tradičně věnováno především milované české kuchyni. Naučte se uvařit domácí povidla a upéct ořechovou bábovku, kynuté koláče nebo jablečné řezy tak dobře, jako to uměly naše babičky! Nebo rodinu překvapte neotřelým českým menu s tou správnou špetkou nostalgie. Pokud se ovšem chcete blýsknout a vyrazit všem dech, šéfkuchař Radek Hasman vás krok za krokem provede přípravou kachny s červeným zelím, jablkovým pyré a polentou. Nechybí ani inspirace na rychlé večeře, které stihnete připravit i po návratu z práce. Jejich společným jmenovatelem jsou tentokrát tolik populární brambory. Těšit se můžete i na ochutnávku z naší nové kuchařky Polévka je grunt, která vyjde na konci září. Apetit, napsáno s chutí.