Předpis na linecké těsto si krasopisně napsala na zadní stranu kuchařky od Sandtnerové prababička manžela naší redaktory Katky. Jablečné řezy jsou úplná klasika, možná je přesně takhle (třeba pod názvem jablečné pité) dělala i vaše babička. Šťavnatá jablečná náplň mezi dvěma dozlatova upečenými pláty lineckého těsta, lehký poprašek moučkového cukru. Vzpomínáte?
Videorecept
Suroviny
Na těsto
Na náplň
Na 1 porci
- Energie 4631 kcal
- Bílkoviny 72 g
- Sacharidy 602 g
- Tuky 198 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/10
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/10
Říjnové číslo, které vychází 16. 9., je tradičně věnováno především milované české kuchyni. Naučte se uvařit domácí povidla a upéct ořechovou bábovku, kynuté koláče nebo jablečné řezy tak dobře, jako to uměly naše babičky! Nebo rodinu překvapte neotřelým českým menu s tou správnou špetkou nostalgie. Pokud se ovšem chcete blýsknout a vyrazit všem dech, šéfkuchař Radek Hasman vás krok za krokem provede přípravou kachny s červeným zelím, jablkovým pyré a polentou. Nechybí ani inspirace na rychlé večeře, které stihnete připravit i po návratu z práce. Jejich společným jmenovatelem jsou tentokrát tolik populární brambory. Těšit se můžete i na ochutnávku z naší nové kuchařky Polévka je grunt, která vyjde na konci září. Apetit, napsáno s chutí.