Kombinace dvou nejoblíbenějších dezertů, cheesecaku a medovníku, vás dostane. Doplňte ji aromatickým vínem a máte dokonalý dezert.
Suroviny
Na těsto
Na hrušky
Na náplň
Na recept
- Energie 12281 kcal
- Bílkoviny 1298 g
- Sacharidy 839 g
- Tuky 391 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/9
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2014/9
Sladký podzimBožské koláče z křehkého těstaSnídaně šampionůSvačiny pro malé i velké školákyZe zahrádky na talířHruškové nebePozdrav z ŘeckaOzvěny Apetit pikniku
Komentáře
Myslím, že recept je napsán zbytečně složitě. Těsto na korpus není nutné dělat ve vodní lázni, stačí na sporáku rozpustit máslo (Hera je fuj), do toho vmichat med, aby taky povolil a pak už normálně všechno rozšlehat. Mouku bych dala polohrubou, když je to tuhé, trochu mléka nebo oleje. A proč dva korpusy? Stačí jeden, který pak buď rozříznu nebo ho prostě nechám tak, na něj dám náplň a nahoru hrušky. Co se týče krému - šlehačku a želatinu vynechat, místo toho tam klepnout tak 3 vejce. Takže jenom ušlehám sýr, cukr, vanilku, zakysanku a vejce - otázka 5 minut. Je tam hodně bodů, které se dají zjednodušit.
Dobrý den,
naše celá rodina byla velmi potěšena dalším úžasným podzimním dezertem. Příprava byla trochu naročnější na čas, ale výsledek luxusní. Také jsem nezávisle na ostatních komentujících přidávala pouze polovinu cukru. Jinak skvělé!! Doporučuji.
Zatím ještě nemůžu hodnotit chuť, protože jsem právě skončila, ale ta uvedená doba přípravy je teda úplně mimo realitu. Rozhodně nejsem začátečník a ač jsem se snažila připravit si všechny suroviny k ruce, celkový čas až do momentu, když jsem dort dala
chladit, byl tři hodiny. Kde se stala chyba, poradí mi odborníci? Jinak teda věřím, že výsledek bude luxusní.
Myslím, že chyba se nestala u vás, taky bych řekla, že čas přípravy je trochu podhodnocený. Samozřejmě, až budete péct stejný dezert podruhé, budete zase o fous rychlejší, ale myslím, že v tomto případě se čas přípravy pod hodinu úplně stlačit nedá...
Děkuji za odpověď, všem chutnalo, mně připadal ten pečený medový korpus trochu moučný, nevím, jak to přesně pojmenovat, prostě tam byla cítit více mouka. Možná proto, že jsem tu hmotu nešlehala celých deset minut, byla hodně tuhá a těžko se s ní pracovalo. Ale příště si asi vyberu už jiný recept.
luxusní..doporučuji..cukříku jsem tak též dala jen polovinu :-)) DĚKUJI !
Neobvyklý a moc dobrý. Cukru dle mého stačí tak půlka.
Jen příprava mi tedy trvala déle (ale to u většiny receptů, takže chyba bude asi umě).