Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,3 (25x)
17. 1. 2018
Hruškový cheesecake v medovníku
Apetit
Hruškový cheesecake v medovníku
Apetit


Snadné
< 60 min
4,3 (25x)

Kombinace dvou nejoblíbenějších dezertů, cheesecaku a medovníku, vás dostane. Doplňte ji aromatickým vínem a máte dokonalý dezert.


Nezhasínat obrazovku
Na 1 dort
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1 dort

Na těsto

Na hrušky

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 12281 kcal
  • Bílkoviny 1298 g
  • Sacharidy 839 g
  • Tuky 391 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2014/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(25 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
kuse
09.10.2016 11:34

Myslím, že recept je napsán zbytečně složitě. Těsto na korpus není nutné dělat ve vodní lázni, stačí na sporáku rozpustit máslo (Hera je fuj), do toho vmichat med, aby taky povolil a pak už normálně všechno rozšlehat. Mouku bych dala polohrubou, když je to tuhé, trochu mléka nebo oleje. A proč dva korpusy? Stačí jeden, který pak buď rozříznu nebo ho prostě nechám tak, na něj dám náplň a nahoru hrušky. Co se týče krému - šlehačku a želatinu vynechat, místo toho tam klepnout tak 3 vejce. Takže jenom ušlehám sýr, cukr, vanilku, zakysanku a vejce - otázka 5 minut. Je tam hodně bodů, které se dají zjednodušit.

Jana Bíbová profile image
Jana Bíbová
05.10.2016 14:17

Dobrý den,

naše celá rodina byla velmi potěšena dalším úžasným podzimním dezertem. Příprava byla trochu naročnější na čas, ale výsledek luxusní. Také jsem nezávisle na ostatních komentujících přidávala pouze polovinu cukru. Jinak skvělé!! Doporučuji.

Věra Hotařová profile image
Věra Hotařová
25.03.2016 00:35

Zatím ještě nemůžu hodnotit chuť, protože jsem právě skončila, ale ta uvedená doba přípravy je teda úplně mimo realitu. Rozhodně nejsem začátečník a ač jsem se snažila připravit si všechny suroviny k ruce, celkový čas až do momentu, když jsem dort dala
chladit, byl tři hodiny. Kde se stala chyba, poradí mi odborníci? Jinak teda věřím, že výsledek bude luxusní.

Martina Zajícová
29.03.2016 10:15

Myslím, že chyba se nestala u vás, taky bych řekla, že čas přípravy je trochu podhodnocený. Samozřejmě, až budete péct stejný dezert podruhé, budete zase o fous rychlejší, ale myslím, že v tomto případě se čas přípravy pod hodinu úplně stlačit nedá...

Věra Hotařová profile image
Věra Hotařová
08.04.2016 01:35

Děkuji za odpověď, všem chutnalo, mně připadal ten pečený medový korpus trochu moučný, nevím, jak to přesně pojmenovat, prostě tam byla cítit více mouka. Možná proto, že jsem tu hmotu nešlehala celých deset minut, byla hodně tuhá a těžko se s ní pracovalo. Ale příště si asi vyberu už jiný recept.

jjanah Mirgusová profile image
jjanah Mirgusová
07.03.2016 11:50

luxusní..doporučuji..cukříku jsem tak též dala jen polovinu :-)) DĚKUJI !

Kateřina Wolfová profile image
Kateřina Wolfová
02.03.2016 14:26

Neobvyklý a moc dobrý. Cukru dle mého stačí tak půlka.
Jen příprava mi tedy trvala déle (ale to u většiny receptů, takže chyba bude asi umě).

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2014/9

Sladký podzimBožské koláče z křehkého těstaSnídaně šampionůSvačiny pro malé i velké školákyZe zahrádky na talířHruškové nebePozdrav z ŘeckaOzvěny Apetit pikniku

Související články

Medovník

Odkud pochází medovník? Záleží jak daleko do historie chceme zajít

Kdo by neznal medovník – dort tvořený tenkými medovými vrstvami a karamelovo-krémovou náplní. Je oblíbený nejen u nás a v zemích bývalého Sovětského svazu, ale i v mnoha jiných koutech světa. Odkud tento ikonický dezert, který podle našich receptů zvládnete bez problémů připravit, vlastně pochází? Odpověď není tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát.