Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,8 (17x)
29. 7. 2014
Hladká ančka


Velmi snadné
< 60 min
4,8 (17x)

Mléčná polévka zahuštěná moukou se vařila v celých východních Čechách – ale co rodina, to jiný recept. Někdo vejce zakvedlá rovnou do polévky, jiný je vaří natvrdo a třetí je nejdřív osmahne. Tady je naše oblíbená verze!


Nezhasínat obrazovku
6
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

6
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 500.67 kcal
  • Bílkoviny 15.83 g
  • Sacharidy 46.83 g
  • Tuky 26.33 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,8/5

Hodnocení receptu

4,8/5
(17 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
gagguska
22.03.2009 19:01
ta od mé babičky byla nejjednodušší - jen voda + hladká mouka rozmíchaná v mléce + vajíčko (zakvedlat do vroucí polévky), přiměřeně osolit - super! :)
  profile image
lulisek
12.03.2009 12:48
Polévka je výborná, akorát vajíčka jsem nesmažila, manžel protestoval :) ale zakvedlala jsem je do polévky. Tudíž cibuli jsem osmažila jako první a pak už jsem postupovala dle receptu. L.
  profile image
Alena
04.09.2007 16:44
Recept se nachází v č.2/06, str.39

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/2

Únor 2006

Související články

Uzené maso s povidlovou omáčkou a bramborovými šiškami

Zapomenuté recepty našich babiček: troufnete si na rambulici nebo švestouku?

Jídla, která kdysi patřila k podzimu, dnes působí skoro exoticky. Konec léta dřív neznamenal poslední dovolenou, ale práci na poli. Na stole se proto objevovalo to, co právě dozrálo: brambory, obilí a hlavně švestky. Jednoduchá jídla, která tehdy nikdo nepovažoval za výjimečná v sobě dnes nesou chuť, kterou stojí za to vrátit na náš stůl. Ochutnejte je i vy.