Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 50 min
3,8 (53x)
30. 8. 2021
Kuře Marengo
Apetit
Kuře Marengo
Apetit


Velmi snadné
< 50 min
3,8 (53x)

Legendy tvrdí, že kuře Marengo (podle italské vesničky, u které se konala slavná bitva) poprvé uvařil Napoleonův kuchař François Claude Guignet (Dunant) svému pánovi narychlo z toho, co se podařilo poshánět po okolí – kuřete, rajčat, olivového oleje, bílého vína (či koňaku), raků, vajec a bílého chleba. Pro domácí kuchyni vám nabízíme moderní verzi, inspirovanou šéfkuchařem Pierrem Franeym.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 395.25 kcal
  • Bílkoviny 12.25 g
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 17.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(53 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Grilované kuřecí à la šavarma

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2020/9

Zářijový Apetit, který vychází 12. 8., vám ulehčí návrat do lavic i pravidelného režimu! Poradíme, jak udělat tu nejlepší svačinu na světě, jak se vyhnout přemíře cukru, lepku a smetany a nahradit je v dezertech jejich lehčími a zdravějšími variantami i jak si poradit s rodinnou večeří, která udělá radost nejen vašim dětem, ale i vám samotným. Prozradíme, po jakých plodech se v září dívat v přírodě i na trzích a jakými lahodnými způsoby s přinesenými úlovky naložit. Představíme i novou rubriku Legendy o jídle, v níž vás budeme každý měsíc seznamovat nejen se slavnými recepty, ale i příběhy, které se k nim vážou. A pokud jste si letos nedopřáli dovolenou, společně se vydáme i na nezapomenutelnou gurmánskou cestu Francií. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_2477343307.webp

Dáváte máslo do lednice? Jeden jednoduchý trik zajistí, že bude roztíratelné a čerstvé týdny!

Máslo je nenahraditelným zlatým pokladem každé kuchyně. Bez něho si jen těžko představíme vaření, pečení nebo třeba zdánlivě obyčejnou snídani. Má však jednu nevýhodu – jeho trvanlivost je omezená, navíc nevydrží mimo lednici. Nebo ano? Naštěstí existuje několik osvědčených způsobů, jak jeho čerstvost prodloužit a mít ho po ruce vždy v té nejlepší kondici.