Legendy tvrdí, že kuře Marengo (podle italské vesničky, u které se konala slavná bitva) poprvé uvařil Napoleonův kuchař François Claude Guignet (Dunant) svému pánovi narychlo z toho, co se podařilo poshánět po okolí – kuřete, rajčat, olivového oleje, bílého vína (či koňaku), raků, vajec a bílého chleba. Pro domácí kuchyni vám nabízíme moderní verzi, inspirovanou šéfkuchařem Pierrem Franeym.
Porce
Suroviny
Porce
Na 1 porci
- Energie 395.25 kcal
- Bílkoviny 12.25 g
- Sacharidy 33 g
- Tuky 17.75 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2020/9
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/9
Zářijový Apetit, který vychází 12. 8., vám ulehčí návrat do lavic i pravidelného režimu! Poradíme, jak udělat tu nejlepší svačinu na světě, jak se vyhnout přemíře cukru, lepku a smetany a nahradit je v dezertech jejich lehčími a zdravějšími variantami i jak si poradit s rodinnou večeří, která udělá radost nejen vašim dětem, ale i vám samotným. Prozradíme, po jakých plodech se v září dívat v přírodě i na trzích a jakými lahodnými způsoby s přinesenými úlovky naložit. Představíme i novou rubriku Legendy o jídle, v níž vás budeme každý měsíc seznamovat nejen se slavnými recepty, ale i příběhy, které se k nim vážou. A pokud jste si letos nedopřáli dovolenou, společně se vydáme i na nezapomenutelnou gurmánskou cestu Francií. Apetit, napsáno s chutí.