Horké červencové víkendy přímo vybízejí k tomu, svolat přátele a strávit s nimi čas ve společnosti skvělého jídla a pití. Připravte jim třeba dokonalou španělskou paellu!
Suroviny
K podávání
Na recept
- Energie 5279 kcal
- Bílkoviny 413 g
- Sacharidy 588 g
- Tuky 111 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/7
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2018/7
S prázdninami máme spojené jen ty nejlahodnější vzpomínky. Pusa modrá od borůvek, třešně rovnou ze stromu, buřty opékané nad ohněm nebo brambory pečené v popelu, sladké koláče, které uměla babička nejlíp na světě… A k tomu vůně léta ve vzduchu a pohoda všude kolem. Užijme si společně další takový nezapomenutelný červenec! S novým číslem Apetitu hravě zvládnete uspořádat pro přátele opravdovou jižanskou hostinu, vařit na otevřeném ohni nebo uložit do sklenic kousek slunného léta, abyste si ho mohli během studenějších měsíců připomenut. Vítané osvěžení uprostřed toho nejparnějšího počasí vám přinesou chladivé ledové tříště. A pokud vám vrtá hlavou, jak letos naložit se sladkou úrodou, máme pro vás spoustu nápadů na šťavnaté dezerty. Apetit, napsáno s chutí.
Komentáře
Dobry vecer, neda mi nereagovat na tento recept, nakolko zijem vo spanielskej Valencii. Originalna Valencianska paella neobsahuje morske plody a ani olivy. Najprv sa opecu na oleji platky cervenej papriky, ktore sa odlozia bokom, potom maso (kura a kralik, niekto opeka aj masove gule, ini nie) a tiez sa odlozi bokom. Na olej sa nastruha paradajka, prida sa zelenina (biele velke fazule a velke zelene ploche fazule), potom sa vrati sa spat maso s masovymi gulami a prida sa ryza (sype sa do kriza). Prileje sa voda (pomer 1:2) a uz sa viac vody nedolieva a ryza sa nemiesa. Ked je ryza hotova, tak sa odstavi, polozia sa na nu platky opecenej cervenej papriky, paella sa prikryje a necha sa cca 10 minut dosjt. Na severe Valencie pridavaju do paelly slimaky a v inych regionoch bravcove rebierka. Podla zeleninovej sezony sa mozu este pridat articoky alebo boby. Dobru chut!
Děkujeme za zajímavý komentář. Je vždycky inspirující dozvědět se něco nového od lidí, kteří žijí přímo na místě.