Dort barevný a svěží jako samo jaro! Pro oslavu Velikonoc je doslova jako stvořený.
Na 12 řezů
Suroviny
Na 12 řezů
Na těsto
Na krém
Na dokončení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na recept
- Energie 6072 kcal
- Bílkoviny 123 g
- Sacharidy 442 g
- Tuky 419 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2013/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,2/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2013/4
Veselé VelikonoceSladkosti pro koledníkyJaro má zelenou!Jedlé dekorace
Komentáře
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či sa dá tento korpus spraviť aj kakaový. Stačí len vymeniť časť múky za kakao? Ak áno, koľko asi? A treba pridať aj sódu bikarbonu kvôli tomu kakau? Vopred ďakujem za odpoveď!
Dobrý den, paní Krausová,
omlouvám se za pozdní odpověď. Určitě můžete korpus upéct v kakaové variantě :-). My bychom pro začátek zkusili nahradit 40 g hladké mouky kakaem. Použijte tedy jen 160 g mouky a 40 g kakaa, přidejte trochu kypřicího prášku do pečiva a společně je prosejte přes jemné síto, abyste odstranila hrudky. Vynechali bychom také citronovou kůru, která se ke kakau příliš nehodí. Jinak bychom se drželi receptu.
Držíme palce, ať se dort podaří,
redakce Apetitu
Dakujem van za radu, budem sa riadit vasimi instrukciami.