Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,7 (21x)
23. 3. 2016
Dort s pome­ranči a mákem
Apetit
Dort s pome­ranči a mákem
Apetit


Snadné
> 60 min
4,7 (21x)

Pomeranče se v zimě a v předjaří dostávají do vrcholné formy, proto je na podobný dezert ideální doba. A ta vůně! Zkrátka tenhle kousek je pro zimní odpoledne po všech stránkách to pravé.


Nezhasínat obrazovku
8
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

8

Na podušení pomerančů

Na pomerančový krém

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1019.88 kcal
  • Bílkoviny 29.13 g
  • Sacharidy 88.88 g
  • Tuky 58.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/1

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,7/5

Hodnocení receptu

4,7/5
(21 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
hang
04.11.2014 22:16

Vzhledem k časové i surovinové náročnosti mne výsledek zklamal. Strávila jsem přípravou několik hodin a dort je nakonec chuťově nic moc, já ho nejím vůbec, manžel říká, že je ok, ale žádné ultranadšení se také nekoná. Podruhé už ho určitě vařit nebudu.

  profile image
sapho
21.01.2010 21:59
Opravdu příjemná kombinace a originální vzhled. Korpus je opravdu třeba hodně provlhčit sirupem a krémem nešetřit. Výsledek byl dost sladký. Snad bych uvítala i osvěžení v podobě jedné vrstvy krému smíchané třeba s tvarohem. Korpus jsem rovnou udělala z o třetinu většího množství surovin. S houstnutím krému jsem opravdu neměla žádný problém, a to mám s výrobou krémů velmi malé zkušenosti. Škrob jsem měla pro jistotu v záloze, ale nebylo ho třeba. Ve dvoustěnném hrnci jsem dosáhla adekvátní hustoty do deseti minut.
Kamila Hrbáčková profile image
Kamila Hrbáčková
29.12.2009 19:32
Dort je skutečně skvělý,ale taky jsem měla problém s velikostí korpusu a houstnutím krému.Nakonec jsem do něj vmíchala trochu maizeny, na chuti to nebylo skoro poznat a konzistence byla vynikající.Překvapivě mým ochutnávačům nechutnaly ozdobné pomeranče na povrchu,ačkoliv byly nádherně měkounké, tak při dalších pečeních už je nepoužívám.
  profile image
Aneta
24.10.2008 12:06
Táto torta sa stala jednou z mojich najobľúbenejších. Nemá chybu! Krásne vonia a, dokonale chutí. Po vyklopení sa zjavia navrchu pomarančové plátky a vyzerá to skvelo. Už ju nie je vôbec treba ďalej zdobiť. Vyzerá neskutočne elegantne. Pri pečení nevnikol takmer žiadny problém, akurát, že korpus je dosť malý, takže sa mi ho podarilo rozkrojiť len raz, ale nijako to nevadilo. Krém dostatočne stuhol, takže sa aj bezproblémovo krájala. Ja som tortu piekla pre 3 ľudí a zjedli sme ju ešte v ten deň :-) , ale ak chcete mať dosť pre viacero ľudí, navrhujem urobiť dvojnásobnú dávku - aj cesta, aj krému, alebo aspoň urobiť 1 a pol dávky cesta a množstvo krému ponechať. A ešte jedna vec: ja som sa korpus bála príliš veľa polievať sirupom, pretože som sa bála, že bude premočený, ale naozaj sa nemusíte báť. Vôbec sa nebojte, korpus je sám o sebe dosť suchý.
  profile image
Alena
31.08.2007 11:18
Recept se nachází v č.1/05, str.43
  profile image
Eva
23.07.2007 11:24
Taky jsem ho zkoušela, nepovedl se akorát citronový krém "lemon card", příště bych ho nahradila asi kupovaným.
  profile image
Monika
29.04.2007 13:37
Je poměrně pracný, ale když mě to vezme, tak je mi jedno, kolik trávím času v kuchyni. Pekla jsem tento dort ke svým narozeninám. Nakonec jsem ho musela ještě 2x zopakovat.
  profile image
Vanda
09.03.2006 16:48
Tento dort je u nás jasnou jedničkou. Na objednávku jsem ho za minulý rok pekla už minimálně 6x. Pozor, množství ingrediencí na korpus je nedostačující a upekli byste minidort. Suroviny na korpus vždy znásobím o 1/3 nebo o 1/2. Uváděné množství krému je dostačující i pokud zvětšíte objem korpusu, ale je to lahůdka, takže nic nezkazíte, když zbyde.
  profile image
ingrid
18.10.2009 19:00
Dobry den, chcela by som Vas poprosit o radu. Pisali ste, ze ste uspesne upiekli tuto tortu min. 6 x. Ja som tortu piekla cez vikend. Korpus sa podaril super, ale ten krem... absolutne mi nezhustol a to som bola /tak ako sa pise v recepte - trpezliva/. Krem som robila skoro hodinu a stale bol riedky. Viete mi prosim poradit, tj. podrobnejsie popisat ako treba robit tento typ kremu, aby mi zhustol... mozno je to iba nejaka drobnost, kde som urobila pri kreme chybu. Rada by som sa ho naucila robit. Dakujem Vam za odpoved.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/1

Leden 2005