Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 60 min
4,1 (19x)
23. 5. 2016
Šťavnatý karotkový dortík


Velmi snadné
< 60 min
4,1 (19x)

Před časem zvítězil ve čtenářské soutěži o 10 nejlepších receptů roku časopisu Marianne. Není divu – těsto je až dětsky snadné, výsledek šťavnatý, vláčný a výborně uchovatelný. Plnit jím můžete formy nejrůznějších tvarů a velikostí, případně jej péci na plechu. Proto nešetříme místem a přinášíme tento recept znovu pro všechny, kterým až dosud zůstával utajen.


Nezhasínat obrazovku
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na krém

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 5565 kcal
  • Bílkoviny 63 g
  • Sacharidy 662 g
  • Tuky 289 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(19 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
baracuda
28.01.2007 22:55
Mám naprosto stejnou zkušenost
  profile image
karolína
17.09.2006 00:16
Dobrý den, jmenuji se Karolína a jsem z Prahy dnes jsem se pokusila upéct šťavnatý karotkový dortík podle vašeho receptu, bohužel dortík nejen že nevykynul ale naprosto se odstavnil v průběhu pečení, nevím co mám dělat, mé děti mě obvinují že jsem špatná matka. prosím poraďte Karolína 739 205596
Marie Effenbergerová profile image
Marie Effenbergerová
17.01.2009 15:26
Dobrý den,dělala jsem právě včera mrkvovou bábovku podle podobného receptu,ale jen se lžící mouky a více ořechy/mám hodně/.Před zamícháním do těsta je potřeba mrkev v hrsti vymačkat.Šťávu pak o 9/10 doplnit vodou a vypít.Těsto jsem pekla v bábovkové formě v teplovzdušném hrnci na 180,vyskočilo to,dopékala se na 150 - celkem půl hodinky.Snězena za 10 minut.První inspirace ale přišla tento týden z pořadu Varení,pečení.Tak ať se to všem podaří !

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/4

Duben 2004