Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
5,0 (2x)
30. 6. 2025
Obláčkový dort z jahodové pěny s pusinkovými lízátky ve tvaru růží
Immediate Media
Obláčkový dort z jahodové pěny s pusinkovými lízátky ve tvaru růží
Immediate Media


Pro zkušené
> 60 min
5,0 (2x)

Obláčkový dort z jahodové pěny je majstrštykem pro zkušené pekaře. Věříme však, že díky podrobnému návodu ho zvládnou i cukráři začátečníci. Velvetový efekt je pověstnou třešničkou na dortu, stejně jako pusinková lízátka.


Nezhasínat obrazovku
Pro 6–8 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6–8 osob

Na korpus

Na jahodovou pěnu

Na pusinková lízátka a ozdobení

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/6

Červnový Apetit, který vychází už 18. 5., je nejen oslavou nadcházejícího léta ale i naší pozvánkou na tradiční Apetit piknik. V sobotu 10. 6. si budeme moci pod širým nebem společně vychutnat vše, co milujeme – dobré jídlo, pití i skvělou atmosféru. Přijďte za námi do pražské Grébovky, už se na vás těšíme! A jaká inspirace vás čeká na stránkách červnového vydání? Šťavnaté jahody proměníme v lahodné dezerty. Zmrzlinu, džem i 3 sladké snídaně z pánve. Konečně pořádně rozpálíme gril a připravíme menu v asijském stylu. Uspořádáme rozlučku se svobodou pro budoucí nevěsty a blíž se podíváme, jak uspořádat nezapomenutelnou svatební hostinu. S radostí vám také představíme novou kuchařku Mrkev, dýně a cuketa i nové tváře, které budou každý měsíc přispívat do časopisu: Kristína Nemčková se s vámi podělí o trendy v gastronomii. Helena Fléglová vám vysvětlí zákonitosti cukrařiny. Pavel Berky pro vás každý měsíc otestuje recept z Apetitu a natočí k němu video. Nahlédneme do kuchyně restaurace Salabka, která zvítězila v Pohlreichově souboji restaurací, a popovídáme si s Betty a Vojtou, jejichž láska vykvetla během soutěže MasterChef. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

20250425_Dortová_lízátka_foto-3 (2).webp

Proměňte obyčejný korpus v oslavu snů: Dortová lízátka, která nadchnou každého

Dortová lízátka jsou hravým dezertem, který promění obyčejný korpus v originální sladkost na špejli. Potažené čokoládou a posypané barevným zdobením vykouzlí úsměv na tváři malým i velkým. Příprava přitom nezabere mnoho času. Stačí spojit upečený korpus s jemnou ganache, vytvarovat kuličky a ozdobit je podle fantazie – od bílé čokolády přes ovocné tóny až po varianty s kapkou alkoholu. Výsledek? Efektní pamlsky, které se stanou ozdobou každé oslavy.