Přijměte pozvání na indickou hostinu! Uvařili jsme voňavý dhál z červené čočky a květáku, napekli čapátí a můžeme začít hodovat. Podle tohoto receptu si stejnou pochoutku můžete nachystat i u vás doma. Místo chleba můžete dhál servírovat třeba s jasmínovou rýží. Červená čočka na indický způsob je neodolatelná.
Suroviny
Na čapátí
Na recept
- Energie 3200 kcal
- Bílkoviny 138 g
- Sacharidy 389 g
- Tuky 91 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/11
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2017/11
Listopadové číslo Apetitu vám pomůže hravě překonat pošmournost podzimu. Celé jsme ho totiž pojali jako návod, jak si listopad zamilovat – a věřte nebo ne, s našimi recepty to bude hračka! Právě proto, že předposlední měsíc v roce je v naší zeměpisné šířce šedivý, sychravý a smutný, rozhodli jsme se aspoň na chvíli přenést do Asie a vychutnat si všechny chutě, vůně a hlavně barvy, které tamní kuchyně nabízí. Můžete si tak s námi odskočit do Vietnamu, Thajska i Koreje. Čekají vás nejbarevnější recepty od Kamily Kamu Rundusové, opulentní indická hostina, dezerty plné exotických surovin či speciality z kuchyně šéfkuchaře Zdeňka Křížka. Nechybí ovšem ani recepty z oblíbené dýně či poctivé kachní hody. S novým Apetitem si letošní listopad opravdu užijete! Apetit, napsáno s chutí.