Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
5,0 (2x)
25. 7. 2025
Květákové kari balíčky
Apetit
Květákové kari balíčky
Apetit


Velmi snadné
> 60 min
5,0 (2x)

Květákové kari balíčky – tohle jídlo oceníte při kempovaní nebo jako důkaz, že na grilu jde připravit cokoli. Jídlo zabalené do alobalu má své kouzlo, kterému v létě jistě přijdete na chuť.


Nezhasínat obrazovku

Porce

4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na panýr

Na květák

Na jogurtový dresink

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(2 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/7

Červencový Apetit, který vychází už 22. 6., znamená jediné – prázdniny jsou tu! Přinášíme vám spoustu receptů, tipů a triků, se kterými bude letošní léto plné chutí a barev. Na grilu připravíme ryby a zeleninu, meruňky i barevné mrkve necháme zazářit v originálních sladkých i slaných pokrmech. Na počest KVIFF nahlédneme pod pokličku nejslavnějším mafiánům z obrazovek, klanům Corleone i Soprano (můžeme prozradit, že jeden recept otestuje i Pavel Berky). Helena Fléglová vám v dalším díle Cukrářské akademie prozradí vše o bílkovém sněhu a naše dvorní fotografka Alena Hrbková vás ve svém novém seriálu Škola focení naučí fotit jídlo. Lenka Hnidáková alias Lelí vás nechá nahlédnout do kuchařky Cupcake 2 a podělí se o řadu receptů a tipů. Nezapomněli jsme ani na osvěžení v podobě nanuků a ledových čajů a na rychlé večeře pro dny, kdy nechcete u plotny trávit ani minutu času navíc, než je nutné. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_2249923795.jpg

Květák není jen o trojobalu: Naučte se ho správně očistit, dochutit, vařit i smažit a využijte jeho potenciál naplno

Přestože květák patří mezi tradiční českou zeleninu, jeho kulinární potenciál sahá daleko za hranice klasické trojobalové úpravy. Dokáže se sice proměnit ve zlatavě křupavou pochoutku, ale třeba také ve voňavou indickou delikatesu. Aby výsledek na talíři stál opravdu za to, je potřeba vědět, jak květák správně vybrat, očistit, tepelně zpracovat i dochutit. Poradíme, kdy už ho raději nevařit, jak snížit jeho nadýmavost a jaké koření s ním tvoří dokonalý pár.