2024/7
2024/7
Červencové číslo Apetitu je od začátku do konce plné slunce. Připravili jsme pro vás zahradní oběd pod stromem a jako dezert můžete podávat některý z našich letních ovocných koláčů. A kdyby bylo velké horko, můžete se zchladit nanuky, nebo si s námi dát osvěžující koktejl z ginu.
Projedeme se také po trase slavného cyklistického závodu Tour de France, ale nebojte, nohy vás bolet nebudou. My budeme hlavně jíst, a to v regionech po celé trase závodu. Jsou to totiž místa, která dala světu skvělé suroviny i jídla!
Záhony na zahrádkách jsou právě plné jahod, proto pro vás máme tři tipy, jak toto skvělé ovoce uchovat na zimu ve formě netradiční zmrzliny, sirupu či kompotu. Nezapomněli jsme ani na další hvězdu letní sezony – cuketu. Vytáhli jsme pro vás hned tři letní recepty z naší kuchařky Mrkev, dýně, cuketa.
Vyzkoušeli jsme rovněž méně obvyklé druhy luštěnin a vařili jsme z mungo fazolí, adzuki nebo černé cizrny. A také jsme se za dobrým jídlem vydali do Chorvatska a povídali si s šéfkuchařem Janem Punčochářem, který nám prozradil nejoblíbenější hity z jeho restaurace U Matěje a vyprávěl také o tom, jak se jeho profese změnila za posledních 25 let.
Apetit, napsáno s chutí.
Bramborové knedlíky s uzeným masem a cuketovým zelím
Cuketové špízy s lososem a cuketovým tzatziki
Cuketové involtini v rajčatové omáčce
Meruňkové brownies
Rybízový koláč s marcipánem
Koláč na lžičku s borůvkami a ananasem
Salát s mungo fazolkami
Třená třešňová bublanina
Malinovo-nugátový květ
Mražený gin & tonik
Gin s proseccem
Gin džem
Kynuté šneky s malinovým džemem a broskvemi
Pikantní ryba v rajčatové omáčce s rýží
Polévka s adzuki
Špagety s libečkovým pestem
Obdélníčky z listového těsta se šlehačkou a jahodami
Křupavé kuře se zelím a mrkví
Kuskus s pikantním kuřecím masem a cizrnou
Špagety se třemi druhy sýra
Steak s rychlým teplým bramborovým salátem