Smetanová omáčka s kořením sumah je fantasticky ostrá a dobře se hodí k bílému masu i ke grilované zelenině či různým smaženkám. Krůtí karbanátky tak doplnila naprosto dokonale. Od receptu z knihy Jeruzalém Yotama Ottoleghiho a Samiho Tamimiho se ovšem nic méně než chuťová dokonalost čekat nedá...
Suroviny
NA OMÁČKU
Na recept
- Energie 2317 kcal
- Bílkoviny 134 g
- Sacharidy 63 g
- Tuky 179 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2017/6
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2017/6
Červnový Apetit je opět plný svěžích nápadů, kterými si můžete zpříjemnit začátek léta. Podlehněte sladkému kouzlu jahod, vychutnejte si štiplavou chuť pažitky, připravte si neokoukané saláty či sendviče z celého světa nebo se pusťte do výroby té nejlahodnější domácí zmrzliny. S novým číslem také hravě zvládnete přichystat dětem nezapomenutelnou oslavu nebo se naučit pár tajných triků, které vám během náročného pracovního dne ušetří spoustu drahocenného času. V červnovém vydání pochopitelně nemůže chybět ani velký průvodce 7. ročníkem Apetit pikniku! Už se na vás zase moc těšíme! Apetit, napsáno s chutí.