Nová registrace Zapomenuté heslo
21. 2. 2019
Povidlová omáčka k uzenému
Apetit

Nevíte, jak naložit s uzeným masem? Chcete překvapit své okolí voňavou uzenou pečení s bramborem a se zelím, připravit bramboráčky nebo plněné bramborové knedlíky uzeným? Máme pro vás pár skvělých tipů, se kterými uzené maso dokonale využijete.

Uzené maso můžete použít samostatně, do základu dalších jídel i jako důležitou surovinu, která dodá pokrmu neopakovatelnou chuť a vůni. Například kostičky bílé uzené slaniny (špeku) patří s restovanou cibulí do základu mnoha omáček.

  • Uzené maso můžete nakrájet také například do šťávy při pečení kuřete.
  • Kostičky uzeného jsou chutné také v bramborácích a smaženkách.

Vařené uzené

Samostatnou kapitolou jsou jídla, která jsou na uzeném postavená. Dát si ho můžete pečené či vařené. Pokud si nejste jisti, zda uzené maso nejdřív uvařit, zeptejte se řezníka, u kterého maso nakupujete nebo se to dočtete na balu. Často bývá už tepelně opracované.

Zdroj: Apetit

Recepty

Uzené maso Představení suroviny Rychlé recepty Jednoduché recepty Jak na to Česká klasika

Podobné kolekce receptů

Související články

Křen

Křen od záhonu až na talíř: Jak ho pěstovat, skladovat a proměnit v pikantní dobroty

Křen je pro českou kuchyni tím, čím pepř pro francouzskou – malým zázrakem, který dokáže změnit chuť celého jídla. Na zahradě se chová spíše jako plevel, který se rád rozrůstá, a proto je potřeba mu vymezit prostor. V kuchyni se naopak stává všestranným parťákem: od tradiční křenové omáčky přes pikantní jablečný křen až po jemné pomazánky. Jak ho pěstovat, uchovávat, nastrouhat bez slz a využít co nejlépe?