Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 90 min
4,2 (84x)
18. 7. 2014
Uzená polévka s kroupami
Apetit
Uzená polévka s kroupami
Apetit


Velmi snadné
< 90 min
4,2 (84x)

Silnou kroupovou polévkou můžete zahájit masopustní menu. Uzená polévka s kroupami patří mezi české stálice, na které si pochutnávaly už generace před námi. Proč v tom tedy nepokračovat dál? O recept na jednoduchou uzenou polévku s kroupami a zeleninou se s vámi rádi podělíme.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
Pro 4-6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4-6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 4839 kcal
  • Bílkoviny 181 g
  • Sacharidy 240 g
  • Tuky 350 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(84 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2010/2

Václav Frič a jeho vepřo-knedlo-zelo Masopust Čokoládové dezerty

Související články

Rumfordská polévka

Jak vznikla rumfordská polévka: Levné a syté jídlo kdysi vyléčilo Evropu z hladomoru

Rumfordská polévka je na první pohled docela obyčejné jídlo z levných a dostupných surovin. Ovšem říct o ni tak málo, si nezaslouží. Vynalezl ji vědecký genius, aby posílil bavorské vojsko a zabránil hladomoru v Evropě. Zmíňuje se o ní i Božena Němcová a recept chtěl znát i Napoleon. Jak se vaří rumfordská polévka a jaké další otisky zanechala v našich dějinách?