2023/8
2023/8
Nejlepší parťák na prázdniny? Srpnový Apetit, který vychází už 20. 7. Čeká vás čerstvá porce receptů se sezonními surovinami, zajímavé články a praktické tipy.
Zpracujte úrodu a vyzkoušejte nejlepší recepty z rajčat a cuket, nechte se okouzlit proslulým i méně známým italským pečivem, připravte si dezerty inspirované slavnými koktejly a na cesty si s sebou přibalte svěží saláty ve skle.
Přečtěte si, jak se pěstuje káva v mexickém Veracruz, ohlédněte se spolu s námi za 12. Apetit piknikem, nechte si poradit s výběrem zmrzlinovače a naučte se párovat jídlo s vínem.
Helena Fléglová vás v dalším díle Cukrářské akademie zasvětí do tajů želírování a zahušťování a naše dvorní fotografka Alena Hrbková se s vámi ve svém seriálu Škola focení blíže podívá na světlo.
Apetit, napsáno s chutí.
Fazolový salát se sýrem feta
Krevety v bublinkách
Asijský salát se špičatým zelím
Krůtí balíčky s pečenými bramborami a omáčkou z třešní
Vietnamský nudlový salát
Bamia (dušená okra s rajčaty a kuřecím masem)
Salát s rybízem
Jahodové semifreddo s jogurtem
Šlehaná feta s pečenými olivami a angreštem
Salát ze zelených fazolek a vajec
Jednoduchá paella s mořskými plody
Steak s cuketovou salsou
Borůvkovo-tvarohový koláč s drobenkou
Cuketové bábovičky se sýrem
Dušená chobotnice s bramborami a zeleninou
Orzo s konfitovanými rajčaty a rybou
Smažená rajčata s burratou a pestem
Gin & tonic sorbet s okurkou a grepem
Cuketový quiche
Rajčatový tatarák
Piña Colada panna cotta
Mojito Pavlova
Gnocco fritto – smažené polštářky
Bellini tartaletky s proseccem a broskvemi
Bloody Mary nanuky s melounem
Maritozzi – briošky
Aperol Spritz trifle
Grilovaná treska na způsob gyrosu
Linguine se sardinkami
Melounové gazpacho
Pečené kuře s krémovým špenátem
Telecí řízek s lehkým bramborovým salátem
Vepřové maso s dušenými kedlubnami
Zapékané vídeňské knedlíky se sýrem
Rizoto se strouhankou
Focaccia s rajčátky
Zeppole di San Giuseppe – věnečky
Cannoli – trubičky
Fazolky na smetaně s vejci