2023/8

2023/8
Nejlepší parťák na prázdniny? Srpnový Apetit, který vychází už 20. 7. Čeká vás čerstvá porce receptů se sezonními surovinami, zajímavé články a praktické tipy.
Zpracujte úrodu a vyzkoušejte nejlepší recepty z rajčat a cuket, nechte se okouzlit proslulým i méně známým italským pečivem, připravte si dezerty inspirované slavnými koktejly a na cesty si s sebou přibalte svěží saláty ve skle.
Přečtěte si, jak se pěstuje káva v mexickém Veracruz, ohlédněte se spolu s námi za 12. Apetit piknikem, nechte si poradit s výběrem zmrzlinovače a naučte se párovat jídlo s vínem.
Helena Fléglová vás v dalším díle Cukrářské akademie zasvětí do tajů želírování a zahušťování a naše dvorní fotografka Alena Hrbková se s vámi ve svém seriálu Škola focení blíže podívá na světlo.
Apetit, napsáno s chutí.

Fazolový salát se sýrem feta

Krevety v bublinkách

Asijský salát se špičatým zelím

Krůtí balíčky s pečenými bramborami a omáčkou z třešní

Vietnamský nudlový salát

Salát s rybízem

Bamia (dušená okra s rajčaty a kuřecím masem)

Jahodové semifreddo

Šlehaná feta s pečenými olivami a angreštem

Salát ze zelených fazolek a vajec

Jednoduchá paella s mořskými plody

Steak s cuketovou salsou

Borůvkovo-tvarohový koláč s drobenkou

Cuketové bábovičky se sýrem

Dušená chobotnice s bramborami a zeleninou

Orzo s konfitovanými rajčaty a rybou

Smažená rajčata s burratou a pestem

Gin & tonic sorbet s okurkou a grepem

Rajčatový tatarák

Cuketový quiche

Piña Colada panna cotta

Mojito Pavlova

Gnocco fritto – smažené polštářky

Bellini tartaletky s proseccem a broskvemi

Bloody Mary nanuky s melounem

Maritozzi – briošky

Aperol Spritz trifle

Grilovaná treska na způsob gyrosu

Linguine se sardinkami

Melounové gazpacho

Pečené kuře s krémovým špenátem

Telecí řízek s lehkým bramborovým salátem

Vepřové maso s dušenými kedlubnami

Zapékané vídeňské knedlíky se sýrem

Rizoto se strouhankou

Focaccia s rajčátky

Zeppole di San Giuseppe – věnečky

Cannoli – trubičky

Fazolky na smetaně s vejci
