Cukrárnu Moka najdete nedaleko Českého Krumlova. Na jejich zákusky, a hlavně na dokonalý větrník, se vyplatí zajet! A pokud zrovna nemáte cestu kolem, tradiční karamelový větrník si vyzkoušejte upéct doma. Odpalované těsto, karamelová šlehačka a pudinkový krém jsou kombinace, která se v českých cukrárnách stále těší velké oblibě. A zde je náš osvědčený recept.
Suroviny
Na odpalované těsto
Na vanilkový krém
Na karamelovou náplň
Na karamelový fondán
Na recept
- Energie 8635 kcal
- Bílkoviny 110 g
- Sacharidy 766 g
- Tuky 549 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/4
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2015/4
Na Velikonoce pro vás máme ty nejlepší recepty, abyste si svátky jara opravdu vychutnali. Prozradíme vám, co vařit na Zelený čtvrtek, Velikonoční neděli i čím pohostit mlsné koledníky.Konečně je tu jaro a s ním i zelené lupení vhodné k jídlu. Vychutnejte si špenát i saláty v trochu jiné formě, než jste zvyklí. Nebo se s námi pusťte do štiplavých ředkviček.K prvním jarním dnům patří neodmyslitelně také vejce. Naučte se je připravovat na všechny způsoby. S našimi recepty zvládnete jednoduché snídaňové úpravy, nadýchanou omeletu i obávané suflé.Oslaďte si život! Nejlepší větrníky, kremrole, koňakové špičky i punčové řezy si nyní můžete upéct i doma. Dezerty z českých cukráren si zamiluje každý.