Nová registrace Zapomenuté heslo

Odpalované těsto

Odpalované těsto je základem pro mnoho oblíbených dezertů, jako jsou věnečky, eclairs nebo profiterolky. Jeho kouzlo spočívá v jeho lehkosti a nadýchanosti, což je dosaženo tím, že se nejdříve část těsta ‚odpaluje‘ v kastrůlku na plotně a náslendě se vzniklé hmoty přidávají vejce. Díky odpalování se těsto během pečení krásně nafoukne a vznikne tak chuťově neutrální základ pro mnoho sladkých i slaných chuťovek. Odpalované těsto není složité, avšak je třeba dodržet několik zásad, aby byl výsledek dokonalý!

Větrníčky s pěnou s uzeného pstruha
> 60 min
5,0

Větrníčky s pěnou s uzeného pstruha

Větrníčky s citronovým krémem a sněhem
< 75 min
5,0

Větrníčky s citronovým krémem a sněhem

Beignets
Bramborové pomerančové kobližky
15receptů
Nejlepší smažené dezerty z celého světa: Vyzkoušíte churros, donuty nebo pączki?
Eklérky s čokoládou a dýní
Eklérky s rebarborou a vanilkovým krémem
Eclairky s jahodami a mátovou šlehačkou
‚Eclairky‘ s pařížskou šlehačkou
6receptů
Eklérky: Klasický dezert z odpalovaného těsta jako z francouzské cukrárny zvládnete upéct i vy
Žloutkové věnečky s jahodami
Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta
Věnečky Paris-Brest
Větrník podle Heleny Fléglové
30receptů
Odpalované těsto napříč Evropou: Pochutnejte si na českých či francouzských věnečcích, španělských churros nebo ovocných knedlících
Pistáciové jeptišky s bílou čokoládou a mučenkou podle Josefa Maršálka
> 120 min
4,2

Pistáciové jeptišky s bílou čokoládou a mučenkou podle Josefa Maršálka

Všechny kategorie článků