Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 60 min
4,0 (6x)
2. 7. 2020
Vepřová pečeně s rajčaty, šalvějí a ginem


Velmi snadné
> 60 min
4,0 (6x)

Parádní letní oběd z jednoho pekáče!


Nezhasínat obrazovku
Pro 6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3415 kcal
  • Bílkoviny 211 g
  • Sacharidy 160 g
  • Tuky 217 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/7

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,0/5

Hodnocení receptu

4,0/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/7

Léto je tu a zahrady i tržiště oplývají svěží zeleninou a zralým ovocem. Uvařte s námi báječná letní jídla z cuket a rajčat, naložte křehkou zeleninu a připravte pikantní čatní, které se bude skvěle hodit ke grilovanému masu. Vydejte se na reportáž k pohádkovému rybníku na Kokořínsku, kde možná nechytíte zlatou rybku, ale čerstvého pstruha, úhoře či jesetera vám tam uloví dva sympatičtí rybáři. Borůvky, višně a meruňky si vychutnejte v ovocných knedlících. Třešně, maliny, rybíz a broskve proměňte v božské dezerty. Zkrátka užívejte si léta plnými doušky! Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Děda se zvedl a řekl: Založím lihovar. Jak jihočeská rodina dělá pálenky a proč vnuk Viktor otvírá ginovou kapitolu

Milujeme rodinné firmy, kde se řemeslo předává z generace na generaci, kde se mladí učí od starších a starší se nechávají inspirovat mladými. Rodinný Lihovar Poněšice je přesně takový. Nachází se v malebné jihočeské vesničce nedaleko Hluboké nad Vltavou a pracují zde už tři generace rodiny Ledajaksů: táta, dcera a vnuk. Založil jej činorodý děda „ajťák“ a dnes koluje pálení rodině v žilách.