K posezení u kávy nebo čaje si upečte pravý tažený jablečný štrúdl. Není to tak složité, jak by se mohlo na prví pohled zdát. S našim receptem se vám tažený štrúdl určitě povede. A nemusíte ho plnit pouze jablky. Náplň můžete pozměnit podle své chuti.
Videorecept
2 záviny
Suroviny
2 záviny
Na těsto
Na náplň
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno do schránky
Chybí vám suroviny?
Další recepty níže
Nutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1562.5 kcal
- Bílkoviny 28.5 g
- Sacharidy 201 g
- Tuky 65 g
Postup přípravy
Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/9
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,4/5
Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce
Recept je z vydání:
Apetit 2005/9
Září 2005
Komentáře
Držela jsem receptu a nepovedl se. Příliš tuhý. V ingrediencích je napsané máslo, ale v postupu není uvedeno, až na konci, že se má máslem potřít těsto. Zkusila jsem to i po druhé a výsledek stejný... Nevím teda, kde je chyba
Dobrý den, paní Matoušková,
moc nás mrzí, že se závin nepovedl.
Pokud bylo syrové těsto příliš tuhé, nejspíš byla mouka příliš savá. Určitě radíme v takovém případě přidat trochu vody. Pokud byl příliš tuhý výsledný závin, možná byly vstvy těsta příliš silné. Říká se, že těsto by mělo být roztaženo tak, aby skrz něj šly přečíst noviny. Rozhodně to chce trochu cviku, určitě to nevzdávejte.
Možná Vám ovšem nesedne recept jako takový, i to se prostě občas stává. Mezi recepty najdete ještě druhý, kde se používá máslo i do těsta: https://www.apetitonline.cz/recepty/4980-tazeny-zavin.html. Třeba bude právě tenhle recept trefa do černého :-).
Držíme palce, ať se příští závin vydaří na výbornou,
redakce Apetitu
Můj první tažeňák a povedl se výborně! Recept na těsto je super, já jako vrchní matla jsem ho zvládla na výbornou :o) díky! Jana