Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,4 (264x)
14. 1. 2019
Tažený jablečný štrúdl
Apetit
Tažený jablečný štrúdl
Apetit


Snadné
> 60 min
4,4 (264x)

K posezení u kávy nebo čaje si upečte pravý tažený jablečný štrúdl. Není to tak složité, jak by se mohlo na prví pohled zdát. S našim receptem se vám tažený štrúdl určitě povede. A nemusíte ho plnit pouze jablky. Náplň můžete pozměnit podle své chuti.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku
2 záviny
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

2 záviny

Na těsto

Na náplň

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1562.5 kcal
  • Bílkoviny 28.5 g
  • Sacharidy 201 g
  • Tuky 65 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2005/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(264 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

Nikola Matoušková profile image
Nikola Matoušková
01.11.2020 10:59

Držela jsem receptu a nepovedl se. Příliš tuhý. V ingrediencích je napsané máslo, ale v postupu není uvedeno, až na konci, že se má máslem potřít těsto. Zkusila jsem to i po druhé a výsledek stejný... Nevím teda, kde je chyba

Martina Kojzarová
02.11.2020 09:41

Dobrý den, paní Matoušková,
moc nás mrzí, že se závin nepovedl.
Pokud bylo syrové těsto příliš tuhé, nejspíš byla mouka příliš savá. Určitě radíme v takovém případě přidat trochu vody. Pokud byl příliš tuhý výsledný závin, možná byly vstvy těsta příliš silné. Říká se, že těsto by mělo být roztaženo tak, aby skrz něj šly přečíst noviny. Rozhodně to chce trochu cviku, určitě to nevzdávejte.
Možná Vám ovšem nesedne recept jako takový, i to se prostě občas stává. Mezi recepty najdete ještě druhý, kde se používá máslo i do těsta: https://www.apetitonline.cz/recepty/4980-tazeny-zavin.html. Třeba bude právě tenhle recept trefa do černého :-).

Držíme palce, ať se příští závin vydaří na výbornou,
redakce Apetitu

  profile image
rhiana
03.04.2015 12:18

Můj první tažeňák a povedl se výborně! Recept na těsto je super, já jako vrchní matla jsem ho zvládla na výbornou :o) díky! Jana

  profile image
katka kharroubi
06.02.2009 13:28
Zkuste posypat těsto strouhanou mléčkou čokoládou a oříšky a na to uložit oloupané a nakrájené zralé mango...výtečné...
  profile image
vicioux
14.09.2008 16:44
Jsem profi kuchar zijici v UK a strudlu jsem se napekl stovky, vzdycky ale z kupovanyho listovyho testa ( coz me moc neslechti ). No a jelikoz to se tu da sehnat hodne spatne, sahl jsem po internetu, pouzil tenhle recept a poprve v zivote si na strudlaka vyrobil i testo. No a musim rict - super, diky. Prikladam i foto ;0)
  profile image
Lucie
22.07.2008 17:24
uz je v troube, testo jednoduchy a vypada dobre... tak dam vedet az se dopece :-)
  profile image
Pája
29.03.2008 17:52
Závin jsem vyzkoušela a chuťově je skvělý. Měla jsem však dva zásadní problémy: těsto mi nešlo vůbec vytahovat, možná bylo příliš tuhé, tak jsem ho vyválela na co nejtenčí plát a zabalila. Druhý problém byl, že mi těsto při pečení popraskalo. Dále doporučuji při pečení závin hojně potírat rozpuštěným máslem, jinak bude výsledek tvrdý. Chce to asi dál zkoušet a dovést závin k dokonalosti.
  profile image
Angelika
14.09.2007 20:17
Tak jsem ho zkusila - výborný, těsto jsem nedávala na utěrku, ale po vyválení vytahovala rukama - vůbec se netrhalo.Mám 8 receptů na štúdl, ale tento je jednička. Zkusila jsem tam dát namísto strouhanky kokos - vynikající. Díky.
  profile image
Mirka
28.10.2007 07:16
recept je jednoduchý, a určite nesklame, typický jesenný koláč, výborný, namiesto strúhanky sa môže dať aj sparená hrubá krupica, ale potom nešetrite jablkami, bude Vám to chutiť. A ešte jeden typ, kto chce môže na jablká vyliať obyčajné piškotévé cesto malo by vsak byť trošku hustejšie ako používate na klasické piškotové koláče. Výsledok Vás tiež milo prekvapí. Je to recept od mojej babičky.
  profile image
Mati
25.03.2008 16:33
Strudlu mozete potriet vajickom miesto masla.

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2005/9

Září 2005

Související články

jablečný koláč

5 nej jablečných dezertů z trouby

Závin, koláč, kynuté buchty… tady je náš výběr nejlepších dezertů s jablky, které se dokonale hodí pro pošmourné víkendové odpoledne. Zahřejí vás!