Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
3,9 (21x)
18. 7. 2014
Štrúdl s třešněmi
Pixabay
Štrúdl s  jablky, banány a třešněmi
Pixabay


Snadné
< 60 min
3,9 (21x)

Dokonalý štrůdl plný ovoce vás pohladí, potěší i zasytí. Vždycky, když si na něj vzpomenete, začnete se usmívat.


Nezhasínat obrazovku
8
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

8
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 441.5 kcal
  • Bílkoviny 2.63 g
  • Sacharidy 69.5 g
  • Tuky 15.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/1

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 3,9/5

Hodnocení receptu

3,9/5
(21 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
nadia
21.03.2010 02:04
....je to zajímavý a originální postup a opravdu mne tento recept zaujal. Je také dost nevhodné se u strudlu zabývat tuky aj. ...n.
  profile image
nadia
21.03.2010 02:02
....je to zajímavý a originální postup a opravdu mne tento recept zaujal. Je také dost nevhodné se u strudlu zabývat tuky aj. ...n.
  profile image
nadia
21.03.2010 02:02
....je to zajímavý a originální postup a opravdu mne tento recept zaujal. Je také dost nevhodné se u strudlu zabývat tuky aj. ...n.
  profile image
sapho
21.01.2010 22:17
Výborné! Máslo jsem omezila na nezbytně nutné množství významné pro výsledné aroma. Mascarpone jsem nahradila amaretto zmrzkou. Vše se k sobě hodí jedinečným způsobem. Trochu jsem se bála příliš aromatických banánů v kombinaci s třešněmi, ale úplně zbytečně. Všem doporučuji vyzkoušet a směle ozvláštnit přístup k tak tradičnímu zákusku jako štrůdl.
  profile image
Alena
13.09.2007 20:31
Recept se nachází v č.1/07, str.61
  profile image
DB
06.07.2007 15:38
Opravdu ráda bych milá Šárko viděla Tvoji figuru, listové těsto je velmi tučné, proto mě překvapilo kolik dalšího tuku jsi schopná ještě spotřebovat k jablkům + naplácat na to ještě maskarpone (taky tuk) o cukru ani nemluvim...
  profile image
aja
30.07.2007 15:13
Osobně si myslím, že občas zhřešit zas tak nevadí. A hodnotit jídlo jen podle toho, kolik je tam tuku? Nebrat v úvahu pozitivní látky, které jsou obsaženy v ovoci a v mascarpone samozřejmě také? To se mi zdá opravdu zcestné.
Barbora Šimůnková
21.08.2009 21:20
Taky si myslím. Hlavně když je to dobrý, ne?

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/1

Leden 2007

Související články

štrůdl

Kde vězí původ jablečného štrúdlu? Vydat se musíme dál než do Rakouska!

Česká kuchyně se bez něj neobejde, nárokují si jej ale také Rakušané. K jeho výrobě se používá listové těsto, ačkoli mnoho kuchařů nedá dopustit na těsto kynuté. Tradiční náplň tvoří jablka, avšak ochutnat ho můžeme i s tvarohem, mákem nebo špenátem. Řeč je o štrúdlu, na který nedáme dopustit ani ve 21. století.