Původní rumfordská polévka se připravovala v jednom kotli a smyslem jejího vaření bylo nasytit davy. Naše moderní verze ctí dnešní postup doporučovaný k vaření luštěnin a snaží se, abyste si na skromné polévce také pochutnali.
Suroviny
Na recept
- Energie 1129 kcal
- Bílkoviny 65 g
- Sacharidy 184 g
- Tuky 7 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2021/3

Recept je z vydání:
Apetit 2021/3
Březnový Apetit, každoroční posel dlouho očekávaného jara, vychází už 11. 2. Tentokrát navíc s přílohou doslova k sežrání – balzámem Manufaktura ve 4 různých variantách! Nové číslo jsme pro vás naplnili recepty plné barev a chutí, které vás po zachmuřené zimě doslova pohladí po duši a vlijí vám do žil novou energii. Nové vydání dosyta uspokojí i vaši touhu po cestách za exotikou. O rozhovor (a recepty) jsme tentokrát požádali Karolínu Fourovou, jejíž prvotina Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete, možná zcela změní váš pohled na jídlo. Spolu také nahlédneme do okouzlující modro-bílé kuchyně inspirované Dánskem a Řeckem a ukážeme si, jak vlastní kuchyň přeorganizovat tak, aby v ní byla radost vařit. Apetit, napsáno s chutí