Hutná polévka inspirovaná Marokem má v sobě od každého trochu: maso, luštěniny i zeleninu... Marocká harira je skvělá, hřejivá, vydatná a skvěle zafunguje jako hlavní chod! Geniální recept na syté jídlo z jednoho hrnce, ke kterému stačí přidat jen kousek čerstvého pečiva.
Videorecept
Suroviny
Na recept
- Energie 6627 kcal
- Bílkoviny 434 g
- Sacharidy 754 g
- Tuky 191 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2018/12
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2018/12
Tiše, jako se snáší tma prozářená teplým světlem svíček, se blíží advent a s ním i přípravy na Vánoce. Opusťte na chvíli uspěchané shánění dárků a nechte se nad stránkami prosincového Apetitu ukolébat vánoční pohodou. Připravili jsme pro vás číslo plné receptů, v němž samozřejmě nemohou chybět osvědčené rozpisy na klasické cukroví nebo vtipný tip, jak pomocí tří vykrajovátek a bílkové polevy vytvořit hned devět různých perníčků. Těšte se neotřelé nápady na štědrovečerní rybí večeři, ať už to letos bude kapr v úpravě šéfkuchaře Pavla Býčka či skandinávskou kuchyní inspirovaný losos. Dozvíte se, proč se o Vánocích jedli šneci, kam vyrazit na nejkrásnější adventní trhy či jakou kuchařku si přát pod stromeček. A pokud si od budete potřebovat odpočinout od všudypřítomných koled, přeneste se s vůní koření do Orientu a dopřejte si hřejivá jídla, která navíc v předvánočním shonu budou hotová raz dva. Užijte si s námi kouzelné Vánoce! Apetit, napsáno s chutí.