Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,6 (16x)
18. 7. 2014
Prejt s lepenicí
Apetit
Prejt s lepenicí
Apetit


Snadné
< 60 min
4,6 (16x)

Lepenice neboli žvanda je při masopustním hodování nutností. V tomto staročeském jídle podávaném k jitrnicím, jelitům či prejtu nesmí chybět zelí, brambory a sádlo. Někdo do ní přidává škvarky či slaninu. Pak už je prejt s lepenicí kompletní!


Nezhasínat obrazovku
Pro 4-6 osob
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Pro 4-6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2308 kcal
  • Bílkoviny 86 g
  • Sacharidy 254 g
  • Tuky 100 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2010/2

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,6/5

Hodnocení receptu

4,6/5
(16 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2010/2

Václav Frič a jeho vepřo-knedlo-zelo Masopust Čokoládové dezerty

Související články

Domácí zabíjačka: Jak probíhají tradiční české hody?

Bez pašíka se donedávna neobešlo žádné větší vesnické stavení. Zabíjačka byla očekávanou událostí, při které se scházeli nejen členové rodiny, ale i sousedé z nejbližšího okolí. Jak taková domácí zabíjačka probíhá? A které dobroty nesmí na poctivé zabíjačce chybět?