Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 30 min
4,4 (16x)
14. 8. 2014
Lepenice
Apetit
Lepenice
Apetit


Snadné
< 30 min
4,4 (16x)

Staročeská lepenice, nebo také žvanda, je skvělou přílohou k masu. Hodí se k pečenému vepřovému i zabijačkovým specialitám. Zároveň je to rychlý recept z brambor a kysaného zelí, který můžete bez okolků také servírovat jako jednoduchou bezmasou večeři.


Nezhasínat obrazovku
4
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 160 kcal
  • Bílkoviny 4 g
  • Sacharidy 33.75 g
  • Tuky 0 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2006/5

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,4/5

Hodnocení receptu

4,4/5
(16 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Komentáře

  profile image
Anička
12.05.2008 19:20
tak to prrr, kočičak jsou rozkrájený bramborový knedlíky zamíchyný se zelím a zbytky masa (ohřáté zbytky vepřa-knedla zela)
  profile image
Alena
04.09.2007 22:35
Recept se nachází v č.5/06, str.54
  profile image
mamuša
10.03.2007 10:56
tuto báječnou baštu znám už od dětství a ke štěstí mi stačí i samotná... :-)))
  profile image
podivený
10.12.2006 08:01
...a taky zvaný holeček. Malý dodatek: Lepenici při šťouchání mastíme sádlem se škvarky.
  profile image
milada
10.12.2006 18:22
Lepenice je jídlo mého dětství a mládí /52/. Nejen v módě, ale i v jídle se vracíme. A to je dobře. Instantního je dost...
  profile image
damicka
07.12.2006 06:03
tak už konečně vím, co je to lepenice.... u nás se dělá taky, akorát jí říkáme kočičák :)

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2006/5

Květen 2006

Související články

Svařák: Vyhněte se letos obvyklým chybám a inspiraci hledejte i u sousedů

Pokud byste měli přisoudit adventu nějakou vůni, proč by to byla právě vůně svařeného vína? I zarytí odpůrci míchání vína s čímkoli nebo ti, kteří si klidně i červené víno během roku dávají chladit, v prosinci mění názor a svařák si užívají. Jaké panují o svařáku mýty, jaké chyby děláme při přípravě, proč se inspirovat za hranicemi a jak se dělá nealko verze tohoto horkého nápoje? Vy máte otázky, my máme odpovědi.