Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 90 min
4,1 (77x)
20. 2. 2017
prazsky kolac
Apetit
Pražský koláč
Apetit


Snadné
< 90 min
4,1 (77x)

Pražský koláč býval prostě úžasný, ač z obchodu. A jelikož se nám po něm zastesklo, museli jsme ho upéct a zavzpomínat si. Recept na pražský koláč je pro nás nostalgický návrat, který si můžete užít i vy. Sladká brioška s pudinkovým krémem rozehraje chuťovou symfonii, na kterou jen tak nezapomenete.


Nezhasínat obrazovku
8
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

8

Na žmolenku

Na krém:

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1133 kcal
  • Bílkoviny 14.63 g
  • Sacharidy 111.25 g
  • Tuky 70 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2004/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(77 hlasů)
5
4
3
2
1
Sdílet

Doporučujeme recept s videem

Bleskový ovocný koláč s drobenkou

Komentáře

  profile image
tessi
05.05.2017 17:03

Já když dělám drobenku, tak vždy víc a zbytek dám v sáčku do mrazáku. Pak jen odebírám, když potřebuji příště...

  profile image
Alena
30.08.2007 17:43
Recept se nachází v č.9/04, str.18
  profile image
Irena
10.06.2006 19:11
Nechutnal.
  profile image
Petra
23.04.2006 21:23
Pražský koláč jsem si oblíbila i ve skutečně šizené verzi od m. pekáren a žádný jeho rozměr mi nebyl dost velký. Jsem už delší dobu vděčná za zveřejněný recept v Apetitu, neboť tento pražský koláč je přímo božský! Jen když ho tvořím, dělám žmolenku z polovičního množství zadaných ingrediencí a i tak je jí až až. Každopádně díky Apetitu za recept! A s chutí do pražského koláče.
  profile image
Eva
08.08.2006 15:59
Já bych udělala žmolenku i jen z 1/4, i z poloviny jí bylo dost. Neměl sice tak pěknou barvu, ale dostala jsem pochvalu i za krém, který prý byl lepší než u kupovaného :-)
  profile image
Jíťa
22.07.2007 18:02
i šlehačky stačí jen 1/4l

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2004/9

2004/9

Související články

koláč mrkev

Ochutnejte valašské speciality na Karlovském gastrofestivalu

Od 4. až do 11. listopadu 2011 máte možnost navštívit kulinářský festival ve Velkých Karlovicích. Hlavním bodem letošního ročníku je tzv. gastrotour, kdy ochutnáte na osmi různých místech vždy jednu kategorii produktů od českých i mezinárodních farmářů ze Slovenska, Francie a Itálie. U jednotlivých zastávek si budete moci za speciální festivalovou měnu – Valašský gastroš – zakoupit mimo jiné uzeniny, vína nebo dezerty. Pro milovníky nevšedních gurmánských zážitků je připraveno menu z exotického hmyzu, který se v těchto dnech stává stále populárnějším. Na festival zavítá také italský kuchař a držitel michelinské hvězdy Alessandro Gavagna. Gastrofestival bude slavnostně zakončen v pátek 11. 11. 2011 uvedením svatomartinského vína.

Více informací o festivalu naleznete na: www.valachy.cz
 

Připravila Nikola Kricnerová